3 claus per aconseguir bones posicions en escacs: com guanyar per a principiants!

3 Keys Getting Good Positions ChessProveu El Nostre Instrument Per Eliminar Problemes

què vol dir quan un ocell vola a la finestra

En els escacs i la vida, assolir una bona posició al començament del joc sol conduir a l’èxit. Durant un directe recent Programa de l’hora amateur de Chess TV a YouTube , va explicar el mestre internacional Danny Rensch 3 tecles principals que fan una bona posició als escacs , el 3 coses principals que cal tenir en compte en el camí cap a aquesta posició i un cop hi siguis, i com començar a pensar en jugar a escacs més d’un moviment alhora .Tot plegat, són consells i estratègies essencials que els principiants han de conèixer per guanyar més partides d’escacs !Les 3 millors coses que tenen en comú tots els bons plans d'escacs

Hi ha tot tipus de plans per jugar, però tots els bons tenen alguna cosa en comú: • Ataquen (o controlen) el centre del tauler
  • Els quadrats centrals del tauler són d4, d5, e4 i e5
 • Desenvolupen totes les seves peces menors el més ràpidament possible
  • Les peces menors són bisbes i cavallers
  • Com a regla general, traieu els quatre menors abans de moure una peça dues vegades
 • Aconsegueixen el rei segur el més aviat possible
  • Això es fa enroixant

L'explorador inicial us ajudarà a aprendre opcions, però, independentment de l'elecció estilística o del que digui l'explorador inicial, però tots tenen aquestes tres coses en comú. Si no l’heu utilitzat mai abans, llegiu el meu article sobre com utilitzar l'explorador d'obertura de Chess.com abans de provar-ho.

La clau per aconseguir una bona posició als escacs

La clau per aconseguir bones posicions d’escacs és compromís . Comprometeu-vos amb un pla i intenteu aconseguir-lo. Un exemple de pla seria: 'Intentaré desafiar el centre amb els peons'. Una bona manera de fer-ho és amb el moviment c3.

Quant al control del centre

Havia sentit que era important controlar el centre d’un tauler d’escacs més vegades del que puc comptar, però no ho entenia Per què fins que li vaig preguntar a Danny. Així m’ho va explicar:Per què cada partida d'escacs comença de la mateixa manera?

El motiu pel qual e4, d4, c4 o cavaller f3 es jugaran en el 99,9% de les partides d’escacs és que cadascun d’aquests moviments lluita per controlar immediatament les 4 caselles més crítiques del centre del tauler.

Si ho amplieu, aquests són els vuit quadrats més crítics del centre del tauler.

Si amplieu això, aquests són els 16 quadres més crítics del centre del tauler.

Si les vostres peces ocupen o lluiten per controlar aquestes places, ja teniu una forma significativament millor que altres opcions d'obertura.

Per tant, per què juguem a e4?

Juguem a e4 perquè cada moviment:

 • Ocupa immediatament el centre
 • Lluita pel control sobre un altre (o 2 més si es compta el 8 ampliat)
 • Obre més peces per unir-se a la baralla i fer el mateix

Això és el millor perquè heu de:

 • Lluita pel control del centre
 • Limiteu el vostre oponent a fer-ho

Però si hi ha una peça al centre, no és més obert atacar?

Danny va dir que sí, però és una visió miope. Va dir: 'D'acord, ja saps que ho ets suposat per portar les vostres peces al centre. Però ho saps? Per què se suposa que heu de portar les vostres peces al centre? '

'No', li vaig respondre.

Per què he de controlar el centre?

Si la vostra peça ocupa una plaça central, les probabilitats que faci danys greus són més altes. És una raó basada en el poder i el control purs.

No controleu mai alguna cosa perquè ho era va dir fer-ho perquè voleu entendre l'objectiu del joc.

Com jugar moviments d'escacs tenint en compte els moviments de seguiment

A continuació, li vaig confessar a Danny que hi ha molt poques jugades en què tinc en compte un altre moviment de seguiment. Això és el que va dir sobre com abordar-ho:

En primer lloc, juga una obertura sòlida:

 • Controla el centre, desenvolupa els teus menors, protegeix el rei
 • No ocuparan completament el centre, perquè probablement l’adversari no farà res
 • Però si aconseguíssiu la millor posició seguint les regles anteriors, acabareu amb La posició dels somnis als escacs: la fantasia

La posició de fantasia perfecta als escacs

Nota de Danny: tatuar la fantasia a les celles per no oblidar-la mai. No és millor que això.

Una fantasia més realista

De manera realista, però, no obtindreu res semblant perquè el teu contrincant també intentarà atacar el centre - tots dos lluiteu pel centre. En aquesta situació, assumireu compromisos perquè no perdeu material.

Nota: Com que tots dos jugueu a la 'fantasia', no és tan bo com la fantasia dels somnis perquè tots dos jugadors tenen les seves peces en caselles relativament centralitzades. No podríem desenvolupar les nostres peces a totes les 'millors' caselles perquè el nostre oponent no era un total insensible.

Tanmateix, aquesta és una posició específica d’escacs que es pot produir si estem pensant en treure totes les nostres peces menors, protegir els nostres reis i controlar el centre: les tres coses que vam establir.

Els 3 principals pensaments que cal tenir en compte a mesura que s’està posant en posicions i un cop aconseguits

Hi ha tres pensaments que haurien de venir al vostre cervell pel camí d’arribar a aquestes posicions i un cop aconseguits :

 1. Sigueu sempre conscient dels possibles moviments de tempo per a vosaltres i per al vostre oponent a cada moviment
  1. Tots els atacs de control, captura i reina d'ambdues parts sempre haurien d'estar al capdavant de la vostra ment, de manera que no estigueu enganyant
  2. Així és com eviteu el despistament
  3. Tot el que passa després, sobre l’estratègia i el procés de pensament, passa en segon lloc a ser conscient dels possibles moviments de tempo que podeu fer vosaltres i el vostre oponent.
  4. A continuació, els dos plans als quals podeu parar atenció en el joc, més enllà de les tàctiques òbvies de moviment del tempo, són aquests:
 2. Aconsegueix les teves peces a les seves línies més obertes
  1. Pregunteu-vos: 'Estan totes les meves peces en les seves línies més obertes? Tenen els fitxers oberts o les diagonals obertes correctes? '
  2. Si la resposta és no, pregunteu-vos: 'Hi ha un camí segur per aconseguir-los?'
  3. Per què són importants els fitxers oberts i les diagonals obertes? Donen a les vostres peces més opcions, de manera que bàsicament tot es redueix a aquest procés de pensament únic:
  4. Totes les meves peces estan a les seves millors places?
   1. Com definim els millors quadrats? Diguem que el centre no està disponible perquè estem jugant a un bon oponent; llavors ens preguntem: quines són les nostres peces en els seus millors fitxers i diagonals oberts? començar pel centre i sortir d'allà?
 3. Seguiu The Peon Chain
  1. Següent avançat: potser hi ha una peça que no és ideal, però no veig una manera clara de moure-la; el següent que cal pensar és anant en direcció a la vostra cadena de peons.
  2. Independentment de la posició que tingueu, tindreu peces orientades cap a una determinada direcció.
  3. Si hi ha maneres de portar peces a aquesta zona del tauler, hauríeu de pensar en fer-ho.
  4. Quina zona del consell? La zona del tauler on es troba el vostre peó central cadena està de cara.
  5. Quan teniu una cadena de peons, heu creat un lateral del tauler que sí espai per a les vostres peces; porteu les peces al costat del tauler amb aquest espai.
  6. Això no hauria de ser tan avançat. Hauríeu de poder veure una posició i veure de quina manera flueix el riu .
  7. Si no hi ha una direcció evident, probablement estigueu jugant a un joc central obert, en aquest cas probablement voldreu portar les vostres peces al centre.

Consells

Consell de peons: quan moveu peons, proveu de moure'ls amb un doble propòsit:

 1. Obriu les vostres peces:
 2. Limiteu les peces del vostre oponent:

Danny diu que pensis en els teus peons com a tanques elèctriques. També diu que tenen sentiments, que volen controlar les coses i que hauríeu de parlar amb ells.

Consell sobre l'avantatge material: tan bon punt tingueu un avantatge material (peces més valuoses que el vostre oponent), el vostre objectiu hauria de ser simplificar la posició. No necessàriament voleu negociar, però sí mantingueu el pla senzill de manera que limiteu el risc d'equivocar-vos en el camí de fer escac i mat.

Esteu en condicions de guanyar

Ara que hem debatut sobre les claus per aconseguir una bona posició en escacs: controlar el centre, moure les peces menors i aconseguir que el rei estigui a salvo. Estàs en camí de guanyar més jocs d'escacs, encara que ets un principiant.

Espero que aquests consells us siguin tan útils com per a mi. No dubteu a desafiar-me a un joc a Chess.com (el meu nom d’usuari és payetteforward) i no us oblideu de compartir aquest article amb els vostres amics a les xarxes socials si us ha agradat.