IMPORTÀNCIA ESPIRITUAL DEL PLANTA DE TRETAMENT

Spiritual Significance Threshing FloorProveu El Nostre Instrument Per Eliminar Problemes

ocell va volar a la finestra de la superstició
IMPORTÀNCIA ESPIRITUAL DEL PLANTA DE TRETAMENT

Importància espiritual de l’era.

Batre el blat en temps bíblics.El t pis increïble s’esmenta en molts llocs de la Bíblia . És el lloc on el blat està separat del gra. Però dins simbolisme bíblic , també significa un lloc de purificació i humiliació . Joan el Baptista va anunciar Jesús com: Aquell que batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc. Netejarà l’era i cremarà la palla amb foc inextingible (Lluc 3: 16-17).

L’era és el lloc on el nostre cor es purifica amb l’obra de l’Esperit. I un cor pur pot conèixer Déu i entendre la seva veu, tal com profetitza Isaïes aquí. Quan David va pecar i es va humiliar davant Déu, va construir un altar a l'era (2 Samuel. 24:18) . Finalment, el temple es va construir al mateix lloc. Déu vol construir la seva església sobre la base de la humiliació.

Com Déu va dir a Salomó: Si el meu poble, pel qual s’ha proclamat el meu nom, s’inclina i prega amb humilitat, busca la meva cara i s’allunya dels seus mals camins, escoltaré del cel, perdonaré els seus pecats i guarirà la seva terra. (2 Cron. 7:14). Déu no només vol construir la seva església, sinó també curar i restaurar la terra. Quina promesa!

Una eina també és un lloc d’intimitat. On pot l’Esperit Sant connectar-se millor amb el nostre Esperit que en una profunda comunió amb Ell? On ens rendim a Jesús i ell pot passar per la nostra cort?

La trobada entre Ruth i Boaz va tenir lloc a l'era (Rut 3: 3). Aquella trobada simbolitza la trobada entre Jesús i la seva núvia. Vol donar-se a nosaltres mateixos quan ens sotmetem a Ell, quina invitació sona aquí!

Vine a l’era, just quan s’hi porta el gra. Vindrà amb el seu foc i una nova passió per Ell s’encendrà al vostre cor.

Terra de batre / imatge bíblica

L’era és un lloc bíblic i una coneguda estàtua bíblica. Com haurien d’imaginar les persones que no viuen al camp el batre del gra a Israel? Deixeu-me començar pel principi.

Les barres tallades amb la falç es van empaquetar lliurement i després es van carregar a rucs i es van portar a la trilladora per ventilar-les.

De vegades, els animals es carregaven tan amunt i amunt que semblaven una gran pila de gra sobre quatre potes.

L’era era propietat comuna de tot el poble. Era un lloc sòlid gran, preferiblement un altiplà de roca nua. Tots els vilatans tenien el seu propi lloc en aquesta eina.

També llocs per dormir

Les cases eren sovint abandonades durant l'època de la batuda, perquè tota la família passava el dia i la nit a l'era (Rut 3) Primer va venir la collita de l'ordi. Després, la collita del blat.

Tiges de blat de moro. el gra s’ha d’eliminar de les tiges del gra per batre

Quatre formes de batre.

1)

El pobre home va conduir el bou endavant i enrere sobre el blat de moro. El blat de moro va ser trepitjat per les peülles de l’animal durant tant de temps que se’n va treure el blat de moro. De vegades, els animals portaven un morrió. Això no estava permès: no faré musellar un bou trillador, va escriure l'apòstol. Al cap i a la fi, un treballador de l’evangeli paga la pena.

2)

Els ciutadans més benestants posseïen un trineu de batre. Es tracta d’un tauler de fusta pesat, la part inferior de la qual presenta petites puntes punxegudes de metall o pedra. Un animal de tir era forçat per a això. Aquest trineu es tirava endavant i enrere per sobre de la palla, provocant l'alliberament dels grans de les orelles.

3)

A més del trineu de batre, hi havia un altre instrument de batre: l’anomenat roda de vagó . Era una finestra quadrada de fusta muntada sobre petites rodes de fusta. En aquella finestra hi havia una mena de banc per al conductor. Aquesta roda de vagó va ser estirada per dos cavalls (Isa. 27:28). Aquesta era la manera més dura de batre.

4)

Finalment, hi havia una quarta manera de treure de les espigues el blat (o anet i comí) amb pals llargs. A Isa. 28:27 hom troba aquestes maneres de batre en un text: L'anet no es trilla amb un trineu de batre i no es roda sobre el comí, sinó que s'anella amb un pal i el comí amb una vareta. Per tant, l’anet i el comí havien de ser molt batents.

Paelles

Quan es van treure els grans de cereals de les puntes, es va començar a rostir. Per poder minvar, la gent necessitava vent i per això sol passar al vespre quan bufava un aire fresc i lleuger. Amb una forquilla es tirava la massa de palla, palla i blat de moro. El gra va caure immediatament a causa de la seva gravetat.

Les parelles de palla més lleugeres es van deixar endur pel vent i van caure a terra més avall. La palla encara més lleugera va caure més lluny. El blat de moro s’amuntegava en graners.

Colar, sacsejar i sacsejar

El blat de moro encara s’havia de netejar de sorra i sorra. Per a això es feia servir un colador. Després de l’agitació, va ser seguit de tamisat o tamisat. El gra batut es sacsejava vigorosament en un gran colador. El gra i les pedres van haver de caure a terra com a resultat, però es va haver de conservar el gra.

Sens dubte, aquest tamís tenia un diàmetre d’un metre. El blat de moro era introduït i agitat pels agricultors. Ara ja no era fonamental la neteja i la neteja, sinó la sacsejada i el cop del gra. Jesús era ben conscient de la funció del tamís.

Agitar: sol·licitar imatge

Al cap i a la fi, va dir a Pere: Simó, Simó, Satanàs ha intentat tamisar-te com el blat, però he pregat per tu perquè la teva fe no s'esfondri. Aquí aquesta imatge s'utilitza per a temptacions greus. Així que Simó va ser llançat endavant i endarrere i commocionat com el gra en un colador.

La seva confiança en Jesús haurà de suportar forts xocs. Satanàs temptarà fortament els deixebles de Jesús perquè es puguin preguntar: és Jesús la persona per a qui es proclama? A Egipte, de vegades se n’omplien set. El gra era llavors més fàcil de moldre amb el gra. El resultat, però, va ser que els molars dels egipcis aviat es van desgastar.

Tauró

La trituració no adequada per a l'alimentació animal es va utilitzar fa milers d'anys, com aquí a Catal Huyuk, per a la construcció de cases de fang. Els fangs es barrejaven amb la palla.

Els israelians treballaven com a esclaus a Egipte i havien de coure maons i recollir ells mateixos el picador de palla

Després de batre i tamisar, es recollia la picada del rostoll de gra per alimentar el bestiar. Una trituradora que no era adequada per a això perquè el rostoll era massa dur es feia servir per escalfar el forn o, barrejat amb argila, es feia adequat per a la construcció d’habitatges.

A l'ex. 5: 5-11 llegim que els israelites ja coaven maons de rajoles a Egipte barrejant els fangs del Nil amb palla i després assecant-los. Primer es va lliurar la palla, però després van haver d’anar a buscar-la ells mateixos.

Kafr

Finalment la palla va quedar. Es van cremar munts de palla que quedaven. A la Bíblia es parla de la palla cremada amb foc. No va valer la pena. Per tant, l’era és una coneguda estàtua bíblica. És un lloc on el bon blat de moro està separat de la palla inútil, de la mateixa manera que en el judici final hi haurà una separació entre les persones. Però no s’hi posa èmfasi.

La intercessió de Jesús

L’èmfasi es posa en la intercessió de Jesús: he pregat per vosaltres perquè la vostra fe en mi no s’ensorri. I després Jesús afegeix; I quan hagis tornat (és a dir, a la vida quotidiana normal), enforteix els germans. Aquesta traducció és possible o hauríem de pensar en la conversió de Pere (NBG) o en un penediment de Pere (NBV)? Després hem de llegir; Si us heu penedit, enforteu els germans.

Continguts