Significat bíblic de les monedes als somnis

Biblical Meaning Coins Dreams

monedes en somnis

Significat bíblic de les monedes en somnis . Somiar amb monedes representa sentiments positius sobre el poder o els recursos que podeu utilitzar sempre que vulgueu. Notar-te que t’agrada alguna cosa valuosa que tens. Potser admireu les oportunitats o possibilitats que sempre teniu a la vostra disposició. Gaudir sabent que tens poder o llibertat que sempre hi és si ho vols.

A la Bíblia, la plata s’associa amb coneixement, redempció, refinament, idolatria o fins i tot adulteri espiritual. A més, la plata Significat bíblic de les monedes als somnis

Les monedes com a símbol cristià representen la cobdícia humanaavarícia. En l'art cristià sovint es mostren les monedes de trenta que representen la traïció de Jesús per part de Judes Iscariot. El paper de les monedes ésdetallatdins Mateu 26: 14-16 on Judes accepta trair Jesús:

14 Aleshores, un dels Dotze, el que es deia Judes Iscariot, es va dirigir als principals sacerdots
15 I va preguntar: Què esteu disposat a donar-me si us el lliuro? Així que li van comptar trenta monedes de plata .
16 A partir d’aleshores Judes va buscar l’oportunitat de lliurar-lo.

El diccionari bíblic Easton proporciona la següent definició, significat i referència a les monedes de la Bíblia.

Abans de l'exili, els jueus no tenien diners estampats regularment. Van fer servir shekels o talents de plata sense encunyar, que pesaven (Gn. 23:16; Ex. 38:24; 2 Sam. 18:12). Probablement els lingots de plata utilitzats en temps d’Abraham podrien haver estat d’unfixpes, que d’alguna manera se’ls indicava.

El peces de plata pagats per Abimelec a Abraham (Gn. 20:16), i aquells per als quals es va vendre Josep (37:28), eren probablement en forma d’anells.

El shekel era l'estàndard comú de pes i valor entre els hebreus fins a l'època deCaptivitat. Només una vegada s’esmenta un sicle d’or (1 Cr. 21:25). Els sis mil d'or esmentats en la transacció entre Naaman i Gehazi (2 Reis 5: 5) eren probablement tants siclos d'or. La peça de diners esmentada a Job 42:11; El gènere 33:19 (marg., Xais) era l'hebreu _kesitah_, probablement una peça de plata sense encunyar d'un cert pes en forma d'ovella o de xai, o que potser tenia una impressió semblant. La mateixa paraula hebrea s’utilitza a Josh. 24:32, que Wickliffe fa un centenar de fuites.

Altres significats dels somnis sobre les monedes

La pèrdua de monedes

La pèrdua de monedes que heu protegit o recollit dins de casa sovint està relacionada amb èxits o benediccions menors, sobretot quan es tracta de negocis. Això significa que se suposa que heu d’aconseguir algun avanç que generarà una compensació útil però temporal. Tot i que potser no us converteixi en una celebritat de renom, amb un esforç i perseverança, aquesta modesta compensació pot ser el trampolí d’alguna cosa monumental.

Monedes d’or

Les monedes d’or simbolitzen la riquesa o la riquesa acumulada, segons les interpretacions dels llibres de somnis. Aquesta no és només una visió ordinària. Presumiblement, el destí el tria i espera moltes sorpreses agradables. Les monedes d’or revelen que cal estar preparat per a transformacions positives i vibrants. Aquest somni també simbolitza el començament d’una aventura intrigant.

Monedes de coure

Els somnis sobre monedes que semblen ser de coure sovint es veuen com un senyal que està a punt de trobar un període de confort i plaer. A més, no es preveu que això signifiqui un canvi miracle en la seva situació. En canvi, aquest canvi es pot produir gràcies a la contribució de les vostres capacitats, cosa que significa que si lluiteu molt i feu el bé per als altres, us permetrà millorar i prosperar.

Monedes de metall

Les monedes metàl·liques solen ser un símbol de risc físic, com ara un naufragi, un accident d'avió o una avaria de cotxe durant el viatge

Somiar amb monedes fabricades amb materials que no siguin plata i or, com coure, acer, etc., sembla denotar un presagi relacionat amb el desastre quan es viatja o s’allunya de la protecció de casa seva.

Monedes brillants

Veure, mantenir o utilitzar monedes notablement brillants sovint es considera un signe propici d’excel·lent sort i èxit en el marc d’un somni. Això especifica que en les activitats en què esteu realitzant actualment, és probable que obtingueu avenços constants i resultats beneficiosos. Aquest somni
pot estar relacionat amb problemes empresarials i privats.

Noves monedes

Quan es veuen en un somni, les monedes recentment emeses simbolitzen beneficis econòmics inesperats. Això implica que probablement obtindreu algun efectiu addicional o altres recursos materials d'una persona o ubicació inusual o inesperada.

Aquest somni pot ser en previsió de prometre fidelitat a una causa concreta o sense cap propòsit.

Monedes velles

Tenir un somni de monedes antigues que es puguin recollir, tant si les teniu com si les veieu en algun lloc, preveu afrontar treballs tediosos i desafiants. Aquestes activitats que requereixen molt de temps, com ara emplenar documents, desplaçar-se a diferents llocs, s’espera que persegueixin algun objectiu al qual esteu treballant en aquest moment.

Examinar o trobar monedes antigues, antigues, com ara en un museu o en una col·lecció secreta, sovint es percep com un signe que es troba o està a punt d’arribar a un període associat a l’autoreflexió i l’exploració, cosa que significa que recopileu coneixement i el converteu. en saviesa.

Monedes de la Bíblia

Pocs recordatoris tangibles de la vida quotidiana han vist tan pocs canvis al llarg dels segles com les monedes. A excepció de les tècniques de producció, les monedes han rebut poca millora en el concepte de l’època bíblica. A l’Antic Testament trobem referències a aquest ús. La riquesa d’Abraham es mesurava en or, plata i bestiar ( Gen. 13: 2 ). Quan els metalls preciosos s’utilitzaven com a diners, es convertien en lingots o falques (com la falca d’Achan de Josuè 7:21 ) i anells grans, fàcils de transportar (els paquets de diners de Gènesi 42:35 ). Aquest darrer ús es conserva a la paraula kikkar , o talent , que significa circular o semblant a un anell.

Abans que s’inventessin les monedes de formes i mides estàndard, el pagament es determinava pel pes. De fet, els termes per pagar i per pesar eren expressats per una sola paraula shaqal . D’aquest verb obtenim la paraula shekel (o més exactament, shekel ), que va arribar a denotar un pes una mica fix d’aproximadament 12 a 14 grams.

A l’època de Salomó es feien servir pesos de pedra estandarditzats, alguns amb inscripcions de valors, per determinar el valor dels metalls preciosos en les transaccions de permuta. Salomó va advertir contra la pràctica d’enganyar fent servir més d’un conjunt de peses (Prov. 20:23).

Heròdot va assignar amb precisió la invenció de la moneda als lidis, una petita però rica nació mercant a l'oest d'Àsia Menor. Les primeres monedes, encunyades cap al 640 a.C., van ser colpejades amb electrum, un aliatge d'or i plata natural, que originalment es creia que era un element per si mateix. Aviat es va utilitzar solament l'or; va seguir la plata a l’època de Croes (mitjan segle VI a.C.). Aquestes petites monedes tenien estils similars, tenien un animal cru (sovint un lleó) o dissenys geomètrics per una cara i impressions profundes, o enfonsades, per l’altra.

Quan, el 547 a.C., Ciro va prendre Sardes i tota Àsia Menor es va convertir en una possessió persa, els perses van veure ràpidament els avantatges de la moneda. Darío I (Hystaspis) (521-486 a.C.) va introduir el daric d'or, potser el seu nom, i el seu homòleg de plata, el segles . Aquestes monedes van ser les primeres a representar un ésser humà (el rei emissor). El daric s’esmenta a l’Antic Testament a Esdres 2:69 i 1 Cròniques 29: 7, i probablement sigui la moneda esmentada a Esdres 8:27 i Nehemies 7: 70-72, tot i que s’utilitzen paraules diferents. A més, el sicle de Nehemies 5:15 pot fer referència a segles . Aquestes són les úniques referències de monedes de l’Antic Testament.

A finals del segle V a.C. es produïen monedes a Gaza, Aradus, Tir i Sidó, però els perses mereixen el mèrit d’introduir moneda a Israel. Amb la paraula existeixen petites monedes de plata, potser encunyades localment Yehud , el nom persa de la província de Judea, inscrit en arameu. Aquests van ser colpejats als segles V i IV a.C.

Una moneda d’interès particular mostra un cap amb barba en un casc corinti a l’anvers i una divinitat tronada al revers. Atès que representar un déu de la nació conquistada en la moneda local era una pràctica persa habitual, es creu generalment que aquesta divinitat no és una altra que una representació persa del Déu dels jueus (basada, potser, en la visió d’Ezequiel) i, per tant, única en la moneda. . La raresa de la moneda suggereix la seva impopularitat a Judea.

Amb l'entrada d'Alexandre III (el Gran) va arribar l'estàndard àtic de moneda, consistent en el dracma . Alexandre va establir dotzenes de monedes a tot el seu imperi. Acre, més tard anomenat Ptolemais, es va convertir en la moneda de Pales tine. La moneda d’Alexander es va convertir en un estàndard durant segles. A l'anvers seu dracma i tetradraquma va ser representat Hèrcules (o Alexandre com Hèrcules), i el revers representava un Zeus assegut. Es va continuar amb el ja antic costum de col·locar una marca de moneda al revers. La llegenda habitual consistia en Alexandrou —És a dir, els diners d’Alexander. La qualitat d’aquestes monedes era excel·lent; eren populars i sovint falsificats. Els següents governants ptolemaics i selèucides van continuar utilitzant estils i pesos similars.

El primer governant jueu que va colpejar monedes va ser Alexander Yannai (Jannaeus) 104-78 a.C. Per raons de dependència política i de males condicions econòmiques, aquestes monedes només es van colpejar en bronze. Les monedes de plata jueves no es van fabricar fins al moment de la primera revolta jueva, 66-70 d.C. Les monedes jueves mai es fabricaven en or.

Tant en estil com en pes, la primera moneda de Yannai s’assemblava a una moneda anterior que es va fer a Jerusalem entre el 132 i el 130 a.C. pel governant selèucida Antíoc VII (Sidetes). Era lleugerament més petit que un cèntim dels Estats Units i portava un lliri a l’anvers, amb una àncora al revers. Les monedes de Yannai tenien inscripcions tant en hebreu com en grec. Els hasmoneus conservaven l’escriptura hebrea de les monedes, com a més clàssica, encara que menys comuna, que l’arameu parlat.

Herodes el Gran (37-4 aC) va mostrar el seu desig de reforçar elements estrangers a Judea mitjançant les seves monedes. Només s’utilitzaven inscripcions gregues, una pràctica que van copiar els seus fills. El caràcter militar del seu regnat també apareix a les seves monedes en símbols com escuts, cascos i vaixells de guerra.

Encara que normalment tenia cura de no ofendre els seus súbdits jueus, Herodes va fabricar l'única moneda produïda mai per un jueu per als jueus que representava un ésser viu (contràriament al segon manament). La petita moneda de bronze portava la figura d’una àguila —probablement la mateixa figura d’àguila, erigida sobre un estàndard d’estil romà al pati del Temple, que va provocar un motí al final del regnat d’Herodes. Si és així, podem datar aquesta moneda aproximadament del moment del naixement de Crist (5 o 4 aC)

Archelau (Judea, Samaria i Idumea), Antipas (Galilea i Perea) i Felip (Ituraea, Trachonitis i altres territoris) van continuar encunyant monedes de bronze de diverses mides, totes portant tant el nom de Cèsar com el seu propi. Més tard Herodes va mostrar cada vegada menys sabor jueu a les seves monedes, preferint imitar les monedes romanes.

Continguts