Quin significat té l'amat a la Bíblia?

What Is Meaning Beloved Bible

significat estimat a la bíblia

Quin significat té l'amat a la Bíblia ?. A la Antic testament , la paraula estimat s'utilitza repetidament a Cançó de cançons , ja que els nuvis expressen el seu profund afecte els uns pels altres (Cançó de les cançons 5: 9; 6: 1, 3). En aquest cas, estimat implica sentiments romàntics . Nehemies 13:26 també utilitza la paraula Estimat per descriure el rei Salomó estimat pel seu Déu (ESV). De fet, al naixement de Salomó, perquè el Senyor l’estimava, va enviar un missatge a través del profeta Natan amb el nom de Jedidiah (2 Samuel 12:25). Jedidiah significa estimat pel Senyor.

Per raons que només ell coneix, Déu imposa un afecte especial a algunes persones i les utilitza d’una manera superior a la que fan servir altres. Israel és sovint anomenat estimat per Déu (per exemple, Deuteronomi 33:12; Jeremies 11:15). Déu va escollir aquest grup de persones com el seu estimat per separar-los del seu pla diví per salvar el món a través de Jesús (Deuteronomi 7: 6-8; Gènesi 12: 3).

La paraula estimat també s’utilitza repetidament a tot el Nou Testament.

Un ús notable de la paraula és el bateig de Jesús. En aquesta escena, es revelen les tres Persones de la Trinitat. Déu Pare parla al Fill del cel: Aquest és el meu Fill estimat, en qui estic satisfet (Mateu 3:17; Marc 1:11; Lluc 3:22). Llavors, l’Esperit Sant va baixar com un colom i es va posar damunt seu (Marc 1:10; Lluc 3:22; Joan 1:32).

Déu torna a cridar Jesús estimat a la muntanya de la Transfiguració: aquest és el meu Fill estimat, amb qui estic satisfet; escolta’l (Mateu 17: 5). Podem aprendre una mica sobre la relació d’amor compartida pel Pare, el Fill i l’Esperit Sant per l’ús de la paraula estimada de Déu. Jesús es fa ressò d’aquesta veritat a Joan 10:17 quan diu:

Molts escriptors del Nou Testament van utilitzar la frase Estimada per dirigir-se als destinataris de les seves cartes (per exemple, Filipencs 4: 1; 2 Corintis 7: 1; 1 Pere 2:11). La majoria de les vegades, la paraula grega traduïda per estimat és agapētoi, relacionada amb la paraula agape. En cartes inspirades, Estimat significa amics molt estimats per Déu. Al Nou Testament, l’ús de la paraula estimat implica més que afecte humà. Suggereix una estima pels altres que prové de reconèixer el seu valor com a fills de Déu. Els dirigits eren més que amics; eren germans i germanes en Crist i, per tant, molt valorats.

Com que Jesús és aquell que Déu estima, Amat també s’utilitza com a títol per a Crist. Pau parla de com els creients són els beneficiaris de la gloriosa gràcia de Déu, amb la qual ens ha beneït en l'amat (Efesis 1: 6). El Pare estima el Fill, i Ell ens estima i ens beneeix pel bé del Fill.

Tots els adoptats en la família de Déu mitjançant la fe en l'obra acabada de Jesucrist són estimats pel Pare (Joan 1:12; Romans 8:15). És un amor sorprenent i luxós: mireu quin gran amor ens ha prodigat el Pare, perquè siguem anomenats fills de Déu. I això és el que som! (1 Joan 3: 1). Com que Déu ha vessat el seu amor sobre nosaltres, som lliures d’aplicar les paraules del Cant de les Cançons 6: 3 a la nostra relació amb Crist: jo sóc del meu estimat i el meu estimat és meu.

Significat estimat

Jesús és el centre de l’amor de Déu.

Explicació

Crist és el Fill estimat del Pare i, com a tal, el desig de tots els que estimen Déu. Jesús atraurà tots els que estimen Déu. Crist va donar la seva vida per cadascun de nosaltres, vessant la seva preciosa sang a la creu del Calvari. Ho va fer per AMOR. Es sabia que les flagel·lacions romanes eren brutals. Generalment consistien en trenta-nou pestanyes. El soldat va utilitzar un fuet amb tires de cuir trenades amb peces de metall entrellaçades.

Quan el fuet va colpejar la carn, aquestes peces causaven contusions o contusions, que s’obrien amb els altres cops. I la corretja també tenia trossos d’os afilats, que tallaven greument la carn. L'esquena estava tan esquinçada que la columna vertebral de vegades estava exposada a causa de talls tan profunds. Les pestanyes anaven des de les espatlles fins a l’esquena i les cames. Mentre les flagel·lacions continuaven, les laceracions es van arrencar als músculs i van produir estremiments de carn sagnant.

Les venes de la víctima estaven exposades i els mateixos músculs, tendons i intestins estaven oberts i exposats. Cada fuet que rebia al cos, era perquè t’estimava, ho feia per AMOR. Es va posar al teu lloc.

Referències bíbliques

Efesis 1: 6

Noms associats

Desitjat per totes les nacions (Agai 2: 7), el company de Jehovà (Zacaries 13: 7).

Continguts