SIGNIFICAT DE SAFIR A LA BIBLIA

Sapphire Meaning Bible

Significat de pedra safir a la Bíblia .

Safir significa veritat, fidelitat i sinceritat. El safir també s’associa amb el favor diví. El blau era un color utilitzat pels sacerdots per mostrar la seva associació amb el cel. A l’edat mitjana, el safir representava la unió del sacerdot i el cel, i els safirs eren als anells dels bisbes. També eren pedres escollides pels reis. El safir també és un símbol de devoció a Déu.

LLEGENDA

Segons la llegenda, Moisès va rebre els Deu Manaments en taulers de safir, cosa que fa que la pedra sigui sagrada i representativa del favor diví. Els antics perses creien que la terra descansava sobre un safir gegant i que el cel deu el seu color blau a la refracció del safir.

I els fonaments de la muralla de la ciutat estaven adornats amb totes les pedres precioses. La primera fundació va ser jaspi; el segon, safir; el tercer, calcedònia; el quart, maragda; 20 la cinquena, sardònica; el sisè, el sardi; el setè, crisòlit; el vuitè, beril; el novè, topazi; el desè, crisoprasa; l’onzè, jacint; el dotzè, amatista. Apocalipsi 21: 19-20 .

SAPPHIRE: LA PEDRA DE LA SABÈCIA

Què simbolitza el safir? .El safir és una de les quatre pedres precioses més importants del món i la més bella al costat del rubí, el diamant i l’esmeralda.

També conegut com a Ultralita, se sol trobar en dipòsits rics en hematites, bauxites i rutils. El seu color blau es deu a la seva composició que inclou alumini, titani i ferro.

Els safirs s’associen amb sinceritat i fidelitat. El safir és generalment blau, tot i que hi ha safirs roses, grocs i fins i tot blancs o fins i tot incolors. Fet d’un òxid d’alumini anomenat corindó, és el mineral natural més dur després del diamant. El corindó blau és un safir, mentre que el vermell és unrobí.

HISTORYRIA

El sànscrit sauriratna es va convertir en la paraula hebrea Sapphire = la més bella de les coses. Els safirs es troben a tot el món, amb joies d’alta qualitat procedents de Myanmar o Birmània, Austràlia i el sud-est asiàtic. Els safirs es van trobar per primera vegada als Estats Units el 1865. La zona al voltant de Yogo Gulch, Montana, EUA. És conegut pels seus safirs de color blau natural d'alta qualitat que no requereixen tractament tèrmic.

La font definitiva de Safir Blau es troba a Ceilan, avui a Sri Lanka, hi ha la mina de Safir més antiga. Segons algunes fonts, els safirs de Sri Lanka ja eren coneguts al segle 480 aC, i es diu que el rei Salomó cortejava la reina de Saba donant-li safirs d’aquest país, més precisament de la regió circumdant de la ciutat de Ratnapura. , que significa ciutat de gemmes en cingalès.

ELS COLORS DEL SAFIR

Hi ha moltes varietats de safirs. Segons els seus colors, es coneixen com a safir negre, safir partit, safir verd i violeta, etc.

Els safirs d'altres colors es coneixen com safirs de fantasia.

 • Safir blanc: aquesta pedra simbolitza la justícia, la moral i la llibertat.
 • Parti Sapphire: aquest safir, que es troba a Austràlia, és una combinació de diversos colors: verd, blau, groc i transparent. Aquest safir reuneix les qualitats de tots els altres safirs. Els safirs australians solen tenir matisos verds i bandes hexagonals concèntriques.
 • Safir negre: té una força d’arrelament que ajuda a superar l’ansietat i dispersar els dubtes.
 • Safir violeta: connecta amb l’espiritualitat. Es coneix com La pedra del despertar.
 • Safirs de fantasia:
 • A Sri Lanka el famósApareixen Padparadschas,safirs taronja, també rosats i grocs.
 • A Austràlia, els safirs grocs i verds d’excel·lent qualitat.
 • A Kenya, Tanzània i Madagascar apareixen safirs fantàstics de tons molt variats.

SAPPHIRE ESTRELLA

Es coneix com la pedra de la saviesa i la bona sort.

Energia: receptiva.

Planeta: Lluna

Element aigua.

Deïtat: Apol·lo.

Poders: psicisme, amor, meditació, pau, màgia defensiva, curació, energia, diners.

L'així anomenat asterisme o Efecte Estrella és causat per inclusions en forma d'agulla que corren paral·lelament en dues direccions diferents i formen una estrella reflectida en la seva superfície. Es tracta d'inclusions de Rutilio, també anomenades seda.

L'estrella es forma per la inclusió de petites cavitats cilíndriques dins de la pedra com agulles diminutes de rutil que s'intersecten entre si en angles variats produint un fenomen anomenat asterisme. En els safirs negres són agulles d'hematites.

El color de l’estrella safir varia des del blau en diversos tons fins al rosa, taronja, groc, verd, espígol i del gris al negre. Els agents colorants del safir blau són el ferro i el titani; el vanadi produeix pedres violetes. Un petit contingut de ferro només resulta en tons grocs i verds; el crom produeix un color rosa i els tons taronja de ferro i vanadi. El color més desitjat és un blau intens i viu.

L'asteria típica és l'estrella safir, generalment un corindó gris blau, lletós o opalescent, amb una estrella de sis rajos. En el corindó vermell, la reflexió estelada és menys freqüent i, per tant, laestrella de rubíde tant en tant es troba amb l’estrella safir.

Els antics consideraven els safirs estel·lars com un poderós talismà que protegia els viatgers i els buscadors. Es consideraven tan poderosos que continuarien protegint l’usuari, fins i tot després de ser transferits a una altra persona.

Signe del zodíac: Taure.

Dipòsits: Austràlia, Myanmar, Sri Lanka i Tailàndia. Altres jaciments importants de safir estel·lar es troben al Brasil, Cambodja, Xina, Kenya, Madagascar. Malawi, Nigèria, Pakistan, Rwanda, Tanzània, Estats Units (Montana), Vietnam i Zimbabwe.

TRAFIC DE SAFIR

Tot i que els patrons de trapiche són habituals amaragdes, són menys freqüents al corindó i solen restringir-se arobí.Sapphires Trapiche, com ararobinsitrapiche Emeralds, consten de sis seccions de safir delimitades i separades per braços que donen lloc a una estrella fixa de sis rajos.

El nom de trapiche, inspirat en la semblança d’aquesta estructura amb la del pinyó principal de la màquina que s’utilitza per a l’extracció de suc de la canya de sucre. Avui en dia, aquest terme s’aplica per descriure el fenomen en qualsevol matèria on es trobi aquesta figura hexagonal.

La majoria dels safirs Trapiche, com els robins de Trapiche, provenen de la regió de Mong Hsu, a Birmània, i de l’Àfrica occidental.

Aquesta formació de trapiche també es troba en molts minerals diferents d’orígens diversos, a saber: Alexandrita, ametista, aiguamarina, aragonita, calcedònia, espinela, etc.

PADPARADSCHA SAPPHIRE O FLOR DE LOTUS

El nom prové del sànscrit Padma raga (Padma = lotus; raga = color), literalment: color de la flor de lotus al capvespre.

Varietat molt valuosa i apreciada, es caracteritza pels seus colors groc, rosa i taronja. És un safir molt rar a la natura. També es produeix sintèticament.

Aquests safirs provenen de Sri Lanka (antic Ceilan). Tot i això, també s’han extret a Quy Chau (Vietnam), Tunduru (Tanzània) i Madagascar. S’han trobat safirs taronges a Umba (Tanzània), però solen ser més foscos que ideals i amb tons marrons.

Dipòsits: Sri Lanka, Tanzània i Madagascar.

SAFIRES REALS I FAMOSOS

Les joies de la corona britànica contenen diversos safirs, que representen líders purs i savis. Com la corona de Sant Eduard. La corona imperial conté el safir d’Eduard el Confessor i es troba dins d’una creu de Malta muntada a la part superior de la corona.

Els safirs grans encara són excepcionals:

 • L’estrella de l’Índia, sens dubte, la més gran tallada mai (563 quirats) i l’estrella de mitjanit (estrella de mitjanit), un safir d’estrella negra de 116 quirats.
 • Descoberta fa uns tres-cents anys a Sri Lanka, l’estrella de l’Índia va ser donada al financer JP Morgan al Museu Americà d’Història Natural.
 • El Sant Eduard i els Stuart (104 quirats), inserits a la corona reial d'Anglaterra.
 • L'estrella d'Àsia: es troba a la Smithsonian Institution de Washington (330 quirats) juntament amb l'estrella d'Artaban (316 quirats).
 • Els 423 quirats Logan Sapphire es mostren al Smithsonian Museum of Natural History (Washington). És el safir blau més gran conegut. Va ser donat per la senyora John A. Logan el 1960.
 • Els nord-americans van esculpir els caps de tres presidents en enormes safirs: Washington, Lincoln i Eisenhower, sobre una pedra trobada el 1950, que pesava 2.097 quirats, reduïda a 1.444 quirats.
 • El Ruspoli o Rispoli, un safir en forma de diamant de 135,80 quirats que pertanyia a Lluís XIV, actualment al Museu Nacional d’Història Natural de París.
 • El tresor de la catedral de Reims (França) té el talismà de Carlo Magno, que portava al coll quan es va obrir la seva tomba el 1166 i, més tard, el clergue d’Aix-la-Capella va donar Napoleó I °. Tenia dos grans safirs. Més tard fou portat per Napoleó III.

GEMMA DE NAIXEMENT DE SETEMBRE

Safir és la pedra de naixement del mes de setembre i va ser la pedra d'abril. És el símbol de Saturn i Venus i s’associa als signes astrològics d’Aquari, Verge, Balança i Capricorn. Es diu que els safirs contenen les energies de curació, amor i poder. Aquesta joia pot contribuir a la claredat mental i afavorir beneficis financers.

USOS PRÀCTICS DELS ZAFIRES

A causa de la seva duresa, els safirs s’han utilitzat en aplicacions pràctiques. Alguns d’aquests usos inclouen components òptics d’infrarojos en instruments científics, finestres d’alta durabilitat, cristalls de rellotge i hòsties electròniques molt fines que s’utilitzen en circuits integrats i altres dispositius electrònics d’estat sòlid.

La duresa dels safirs també es presta bé a les eines de tall i polit. Es poden moldre fàcilment en pols gruixuda, perfectes per a paper de vidre i eines de polir i compostos.

SAFIRS SINTÈTICS

Els safirs sintètics es van crear per primera vegada el 1902 a partir d’un procés inventat pel químic francès Auguste Verneuil. Aquest procés consisteix a prendre pols d’alúmina fina i fondre-la en una flama de gas detonant. L'alúmina es diposita lentament en forma de llàgrima de material safir.

Els safirs sintètics són gairebé idèntics en aspecte i propietats als safirs naturals. Aquestes pedres varien de preu, però sovint s’utilitzen en joies menys costoses.

Avui en dia, els safirs artificials són tan bons que es necessita un expert per diferenciar els naturals de les varietats sintètiques.

VARIETATS

• Safir d’aigua: és la varietat blava de la cordierita o dicroïta.

• Safir blanc: corindó cristal·litzat, incolor i transparent.

• Fals safir: varietat de quars cristal·litzat que té coloració blava a causa de petites inclusions de crocidolita.

• Safir oriental: safir molt apreciat per la seva brillantor o est.

Continguts