Per què el meu iPhone s’escalfa? La meva bateria s’esgota massa! La solució.

Why Does My Iphone Get Hot

Un dels problemes més freqüents que solia veure com a tècnic d’Apple eren els iPhones que s’escalfaven en excés. De vegades, un iPhone se sentia una mica més càlid del que hauria de ser, i altres, la part posterior de l’iPhone estava tan calenta que semblava que et podria cremar la mà. Sigui com sigui, si teniu un iPhone, un iPod o un iPad calents, això vol dir hi ha alguna cosa malament . Deixa'm endevinar:



La bateria del vostre iPhone també s’esgota? No ho dius!

Si ho busqueu les millors maneres de millorar la durada de la bateria del vostre iPhone , fes un cop d'ull al meu article més popular, 'Per què la bateria del meu iPhone mor tan de pressa' , per obtenir consells que ja han ajudat milions de la gent. En això article, Us explicaré per què el vostre iPhone s’escalfa tant i us mostraré exactament com solucionar-lo. Si no us interessa Per què el vostre iPhone s’escalfa i voleu ves directament a la solució , també està bé.



Si preferiu mirar que llegir, consulteu el nostre Què passaria si mantenís el pedal al metall durant hores i hores, pressionant el motor tan fort com pot anar? El motor s’escalfaria i consumiria molt gas. Això és així exactament què li passa al vostre iPhone.



La CPU del vostre iPhone és tan potent que poques vegades utilitza el 5% de la seva capacitat. Si esteu llegint aquesta pàgina amb Safari a l’iPhone, l’iPhone hauria de ser agradable i divertit. Quan obriu una aplicació com Safari, igual que accelerar des d’un punt de parada, l’iPhone utilitza més CPU per fer funcionar les coses, però molt poc un cop carregada l’aplicació.

El vostre iPhone s’està escalfant perquè la CPU augmenta fins al 100%, fins i tot quan la pantalla està apagada i a la butxaca.

En el 99% dels casos, quan el vostre iPhone està calent, teniu un problema de programari. Dit això, si va deixar caure el telèfon en una galleda d’aigua i llavors s'ha començat a escalfar, és possible que tingueu un problema de maquinari. Si el vostre iPhone està sec, continueu llegint:

A diferència del vostre cotxe que només té un controlador que controla el motor, l'iPhone té molts 'controladors' o aplicacions, cadascun dels quals funciona simultàniament i té els seus propis 'pedals d'accelerador' capaços de girar la CPU fins a 100 %. Una de les vostres aplicacions s’ha convertit en una canalla i està subjectant el pedal al metall. La vostra missió, si decidiu acceptar-la, és esbrinar quina aplicació no funciona i posar-hi fi.

Ets el detectiu i sé que pots gestionar la feina. T’ho explicaré exactament com es determina quina aplicació provoca un sobreescalfament de l’iPhone i com s’aturarà. Primer començarem amb les solucions més senzilles i, si el problema persisteix, us mostraré com solucionar el problema de l’iPhone amb el 'gran martell', de manera que saber està fixat definitivament.

Com es diagnostica i es corregeix un iPhone que s’escalfa

1. Tanqueu les vostres aplicacions

Primer de tot: hem d’alleugerir al màxim la càrrega de treball del vostre iPhone, així que anem tanqueu les vostres aplicacions . Feu doble clic al botó d'inici (el botó circular que hi ha a sota de la pantalla de l'iPhone) i llisqueu cada aplicació (excepte aquesta, si esteu llegint a l'iPhone) per la part superior de la pantalla.

Si el vostre iPhone no té cap botó d'inici, obriu el commutador d'aplicacions lliscant cap amunt des de la part inferior de la pantalla fins al centre de la pantalla. Feu lliscar una aplicació cap amunt i fora de la part superior de la pantalla per tancar-la al vostre iPhone.

Quan hàgiu acabat, toqueu Safari i torneu a aquest article.

2. Cerqueu aplicacions bloquejants: primera part

Quantes aplicacions s'han bloquejat al vostre iPhone?

Pregunteu-vos, 'Quan va començar a escalfar-se el meu iPhone per primer cop? Va ser just després d’instal·lar una aplicació determinada? ” Si és així, aquesta aplicació en particular pot ser l’infractor.

Necessiteu una pista? Cap a Configuració -> Privadesa -> Anàlisi i millores -> Dades d'Analytics per obtenir una llista de tot el que s’ha produït a l’error del vostre iPhone.

iTunes no reconeix el telèfon

És normal veure algunes entrades en aquesta llista perquè els fitxers de registre també acaben aquí, però si veieu la mateixa aplicació una i altra vegada, teniu un problema amb aquesta aplicació. Nota: Si el problema es produeix des de fa un temps i no sabeu quina aplicació va iniciar el problema, també està bé; només heu de passar al següent pas.

No totes les aplicacions per a iPhone es creen iguals

Amb més d’un milió d’aplicacions a l’App Store, podeu estar segur que n’hi ha algunes que tenen un error o dos. Si podeu, proveu de descarregar una aplicació diferent que faci essencialment el mateix. Per exemple, si heu descarregat 'Bird Sounds Pro', proveu 'Songbird' o 'Squawky'.

Si no us podeu permetre el luxe de provar una altra aplicació, proveu de suprimir-la i reinstal·lar-la de l'App Store. Mantén premuda la icona de l'aplicació a la pantalla d'inici fins que aparegui el menú d'acció ràpida. A continuació, toqueu Elimina aplicació -> Suprimeix aplicació -> Suprimeix per desinstal·lar l'aplicació.

Per tornar a instal·lar l'aplicació, obriu l'App Store i utilitzeu la pestanya Cerca per trobar-la. A continuació, toqueu la icona del núvol per tornar a instal·lar l'aplicació a l'iPhone.

3. Cerqueu aplicacions bloquejants: part 2

Si la CPU del vostre iPhone és el motor, la bateria és el gas. Si una aplicació utilitza molta bateria, gravarà la CPU de l'iPhone. Una aplicació podria quedar-se bloquejada al fons del vostre iPhone si utilitza una quantitat de bateria desproporcionadament elevada.

Anar a Configuració -> Bateria i mireu la llista d’aplicacions de la secció Ús de la bateria per veure quines aplicacions utilitzen més bateria i identificar les aplicacions que podrien fer que el vostre iPhone s’escalfi.

4. Apagueu i torneu a engegar l'iPhone

És una solució senzilla, però apagar i tornar a engegar l’iPhone pot solucionar problemes menors que s’acumulen amb el temps. Si un d'aquests problemes de programari feia que el vostre iPhone s'escalfés, el problema s'ha resolt.

Si teniu un model d’iPhone 8 o anterior, manteniu premut el botó d’engegada fins que aparegui a la pantalla 'lliscar per apagar'. Si teniu un iPhone X o un model més recent, manteniu premut el botó lateral i el botó de volum o de volum simultàniament fins que aparegui 'lliscar per apagar'.A continuació, utilitzeu el dit per fer-ho llisqueu la icona d'alimentació per la pantalla .

És normal que el vostre iPhone trigui 20 o 30 segons a apagar-se completament. Per tornar a engegar l’iPhone, manteniu premut el botó d’engegada (iPhone 8 i versions anteriors) o lateral (iPhone X i versions posteriors) fins que aparegui el logotip d’Apple a la pantalla i, a continuació, deixeu-lo anar.

5. Assegureu-vos que les vostres aplicacions estiguin actualitzades

Els desenvolupadors d’aplicacions (el terme preferit per als programadors d’ordinadors que fabriquen aplicacions per a iPhone) no sempre publiquen actualitzacions per afegir funcions noves; moltes vegades, les actualitzacions de programari estan dissenyades per solucionar errors. Com hem comentat, els errors de programari poden provocar que el vostre iPhone es sobreescalfi, de manera que és important assegurar-vos que les vostres aplicacions estiguin actualitzades.

Obriu l'App Store i toqueu la icona del compte a l'extrem superior dret de la pantalla. Desplaceu-vos cap avall per veure si hi ha actualitzacions d'aplicacions disponibles. Toca Actualitza al costat de qualsevol aplicació que vulguis actualitzar o toca Actualitza-ho tot per actualitzar totes les aplicacions alhora.

6. Actualitzeu el programari del vostre iPhone

Pregunta següent: 'Hi ha actualitzacions de programari disponibles per al meu iPhone?' Apple llança periòdicament actualitzacions de programari que solucionen els problemes que sorgeixen, algunes de les quals poden provocar un mal comportament de determinades aplicacions i que el vostre iPhone s’escalfi. Per comprovar, aneu a Configuració -> General -> Actualització de programari .

Si hi ha una actualització disponible, proveu d’instal·lar-la, ja que pot solucionar el problema. Nota: si el vostre iPhone diu que l'actualització no es pot instal·lar perquè no hi ha prou espai d'emmagatzematge, podeu connectar l'iPhone a un ordinador amb iTunes o Finder i utilitzar l'ordinador per actualitzar el programari. Dit d’una altra manera, si utilitzeu un ordinador per actualitzar el programari de l’iPhone, no haureu de suprimir res per alliberar espai al telèfon.

7. Restableix tots els paràmetres

Si heu provat els passos anteriors i el vostre iPhone encara s’escalfa, Restableix tots els paràmetres dirigint-se a Configuració -> General -> Restableix tota la configuració .

Si toqueu 'Restableix tots els paràmetres', s'esborraran les contrasenyes de Wi-Fi (per tant, assegureu-vos de conèixer les vostres abans de fer-ho), restableix el fons de pantalla i restaura la configuració predeterminada d'altres paràmetres a l'aplicació Configuració. No suprimeix cap de les dades del vostre iPhone. L’he vist solucionant problemes amb el mal funcionament de les aplicacions.

8. The Big Hammer: DFU Restaura el teu iPhone

Si heu fet tots els passos anteriors i el vostre iPhone encara s’escalfa, és hora de solucionar el problema el gran martell. Teniu un problema de programari més profund que cal eradicar. Farem una còpia de seguretat del vostre iPhone a iCloud, DFU restaurarem el telèfon amb iTunes o Finder i restaurarem amb la vostra còpia de seguretat d’iCloud.

També podeu fer servir iTunes o Finder per fer còpies de seguretat i restaurar el telèfon, però he vist millors resultats 'al camp' mitjançant iCloud. Es mostra l'article de suport d'Apple com configurar i restaurar des d'una còpia de seguretat d'iCloud en 3 passos. Si (com tants altres) us heu quedat sense espai de seguretat a l’iCloud, he escrit un altre article que m’explica com solucionar la còpia de seguretat d'iCloud perquè mai més no us quedeu sense espai.

A continuació, utilitzeu iTunes (PCs i Mac amb MacOS 10.14 o versions anteriors) o Cercador (Macs que executen macOS 10.15 o versions posteriors) a restaura la configuració de fàbrica del teu iPhone . Quan hagi acabat i l'iPhone digui Hola a la pantalla, desconnecteu l'iPhone de l'ordinador (sí, és absolutament correcte fer-ho) i seguiu els passos que apareixen a per restaurar el telèfon des de la còpia de seguretat d’iCloud.

no rebre missatges de veu a l'iPhone

9. Repareu l'iPhone

Si DFU ha restaurat l’iPhone i encara fa calor, pot ser que tingui la culpa d’un problema de maquinari, sobretot si un dels components interns ha estat exposat a l’aigua. El 99% dels iPhones sobreescalfats tenen un problema de programari, així que assegureu-vos que heu provat tots els passos anteriors abans de decidir reparar l’iPhone.

Si necessiteu reparar el vostre iPhone calent, Apple és una opció fantàstica si teniu garantia; només cal que us assegureu marcar una cita al Genius Bar abans d’entrar a la botiga.

Ahhhh ... Ja em sento millor!

En aquest moment, el vostre iPhone ja ha passat per la màquina i, en el 95% dels casos, el vostre iPhone ja no s’escalfa. Torna al seu vell jo, alleujat que el seu motor no hagi de seguir funcionant al 100%. Per obtenir informació sobre com treure encara més bateria del vostre iPhone, consulteu el meu article sobre per què les bateries de l’iPhone s’esgoten tan ràpidament?

Us desitjo tot el millor i espero tenir notícies vostres. No dubteu a publicar qualsevol pregunta i faré tot el possible per ajudar-vos en el camí.