Significat de papallona a la Bíblia

Butterfly Meaning Bible

Significat de papallona a la Bíblia , Butterfly in the Bible és un símbol de resurrecció . La metamorfosi de l’eruga a la papallona té un paral·lelisme sorprenent amb Conversió cristiana , resurrecció i transfiguració.

De eruga a papallona

Les papallones formen part de la meravellosa creació de Déu, entre ales i colors adornen els rosers més bells. Aquest majestuós insecte pertany a la família dels lepidòpters. Per mostrar la seva bellesa en un vol esplèndid, abans havia de patir un llarg i complicat procés, que comença amb el seu naixement, fins arribar a la seva plena maduresa. Aquest procés es coneix com: metamorfosi La paraula metamorfosi prové del grec (meta, canvi i morf, forma) i significa transformació. Es divideix en quatre etapes fonamentals:

  1. Ous
  2. Larva (caterpillar)
  3. Pupa o crisàlide (capoll)
  4. Imago o adult (papallona)

Papallones i transformació

Convertir-se en papallona pot semblar fàcil per a qualsevol persona que no hagi estudiat la metamorfosi en detall. Es tracta d’un procés dolorós, el de créixer, trencar el capoll, arrossegar-se, treure les ales a poc a poc en una lluita contínua per no morir, sense poder acceptar que algú l’ajudi, tot depèn només del seu propi esforç per tenir bona voluntat. , agradable i perfecte. Poder estirar les ales i volar és un gran repte. Crec que, com a dones cristianes, tenim moltes coses en comú amb les papallones.

Per assolir la nostra maduresa espiritual necessitem una metamorfosi. La transformació progressiva d’eruga a papallona ens portarà a una autèntica conversió, que ens portarà al camí de la victòria i de la veritable transformació: Ja no visc, però Crist viu en mi . Gàlates 2:20.

L’eruga viu arrossegant-se per terra. Aquest és també el nostre estil de vida quan no coneixem el Senyor, ens arrosseguem amb tots els problemes del món; familiar, financer, sanitari; Sentim inseguretats, pors, amargors, angoixes, queixes, falta de fe, ens arrosseguem sense esperança, de manera que només aconseguim tancar-nos al capoll de dificultats i problemes. Davant de situacions difícils, ens quedem atrapats com la futura papallona, ​​pensant que res ni ningú ens pot ajudar. Posem límits a la raó humana que no ens permet moure’ns en la dimensió sobrenatural i espiritual de Déu.

La Paraula ens diu a Eclesiastès 3: 1, 3:11:

Tot té el seu temps i tot el que es vol sota el cel té el seu temps . 3.1

Ell va fer que tot fos bonic a la seva època; i ha posat l’eternitat al cor, sense que l’home sigui capaç d’entendre l’obra que Déu ha fet des del principi fins al final . 3.11

I és precisament el moment en què necessitem eruga i nosaltres per convertir-nos en papallones. Sortir del capoll, trencar-lo en la lluita sempre és difícil, però tenim un Déu que, juntament amb la prova, ens dóna la sortida. El Senyor no permetrà que vingui cap cosa que no puguem suportar, perquè la prova de la nostra fe produeix paciència (Jaume 1: 3) .

L’eruga ja no vol arrossegar-se, es va passar el temps dins del capoll, ara ja està preparada per ser una papallona. El Senyor té el nostre temps a les seves mans (Salm 31.15) , va acabar el temps d'espera, quan aparentment vam creure que no passava res, Déu hi era allà donant-nos forces, obrint-nos els forats per sortir a la llum, lliurant les nostres batalles.

És hora que deixem de rastrejar, és hora d’aixecar-nos i brillar, però només ho podem fer si comencem a sortir del capoll, sortint de la zona de confort quotidiana, creixent en la lluita. La nostra fe es perfeccionarà en la debilitat.

Un cop comencem a créixer en la fe, haurem d’aprendre a disciplinar-nos com a fonament de les nostres vides. Emprendre la restauració mitjançant la comprensió i la lectura de la Bíblia. Dediqueu temps en silenci i solitud al vostre estudi. Practicar el dejuni (parcial o total) i l’oració.

Pregueu sense parar (I Tessalonicencs 5:17) , reconegueu Déu com el vostre únic Senyor i Salvador, la comunió contínua amb el Pare ens farà sortir del capoll amb la certesa que tot té el seu temps, amb la convicció que: Quan aneu per les aigües, estaré amb vosaltres; i si els rius no us aclapararan. Quan passeu pel foc, no us cremaràs ni cremarà la flama. Perquè jo sóc el Senyor, el Sant d’Israel, el teu Salvador . Isaïes 43: 2-3a

Ara les forces s’han multiplicat i el que semblava impossible és una realitat perquè ja no només penses positivament, sinó que et mous en dimensions de fe com ara Puc fer tot en Crist que em fortifiqui Filipencs 4:13 . Avui som criatures noves, les coses antigues han passat, heus aquí, totes estan fetes noves. (2 Corinthians 05:17)

Com les papallones, ara estem preparats per volar i assolir nous nivells que el Senyor té per a nosaltres. Meditem-hi Romans 12: 2 No us conformeu a aquesta època, sinó que us transformeu mitjançant la renovació de la vostra comprensió, de manera que pugueu veure quina és la bona voluntat de Déu, agradable i perfecta.

Continuem transformant-nos dia a dia mitjançant la renovació de la nostra comprensió per tal que la bona voluntat de Déu, agradable i perfecta, es manifesti en nosaltres.

Exhortació: Que el poder transformador de Déu arribi a les nostres vides.

Estudi independent, per a cèl·lules i grups reduïts:

1. Reconèixer els processos de metamorfosi de la papallona.

  1. __________________
  2. __________________
  3. __________________
  4. __________________

2. Relaciona cada procés de metamorfosi amb una cita bíblica.

Exemple: Caterpillar (Gènesi 1:25) I Déu va fer animals de la terra segons la seva espècie, i bestiar segons la seva espècie, i tots els animals que s’arrosseguen a la terra segons la seva espècie. I Déu va veure que era bo .

3. Amb quin d'aquests processos us sentiu identificats? Per què? Preneu-vos el temps necessari i escriviu tot el que sentiu i penseu en aquest moment.

4. Juntament amb aquest qüestionari, us lliurem dos fulls blancs i un sobre sense remitent ni destinatari. Utilitzeu-los per avaluar com es troba actualment la vostra vida espiritual. Escriviu com si parléssiu amb el Senyor. En acabar, tanqueu el sobre. Introduïu el vostre nom i la data d’avui. Al final del primer trimestre del curs, al desembre, decidireu què fer-ne. Podeu donar-la a la germana facilitadora o simplement mantenir-la amb els vostres estudis.

5. Creus que la futura papallona pateix dins del capoll? Si us sentiu embolicat i atrapat en un capoll, el Senyor us diu: Crideu-me i us respondré i us ensenyaré coses grans i amagades que no coneixeu . Jeremies 33.3

Explica què significa aquesta promesa per a tu.

6. Els temps de proves i lluites et faran més fort cada dia. Us convido a llegir atentament les següents històries de dones que, com nosaltres, van viure moments difícils.

- Proverbis 31 Lloa la dona virtuosa. Llegiu atentament aquesta porció bíblica. Una dona sense nom. Podeu completar amb el vostre nom Amalia, Luisa, Julia Virtuosa segons la renovació del vostre enteniment.

- Débora - Llibre de Jutges. Una dona com nosaltres, amb la bona voluntat de Déu com a guia, que la fa agradable i perfecta als seus ulls.

  1. a) Quin ensenyament et transmeten aquestes dues citacions bíbliques?
  2. b) Encara esteu avançant en el procés de l’eruga a la papallona? En quina fase estàs ara?

a)

b)

7. Enmig de la metamorfosi espiritual de la vostra vida. Quins versos faries servir cada dia quan et despertes? Escriviu-los i memoritzeu-los segons la versió Reina Valera 1960.

8. Estàs a punt de convertir-te en una bella papallona, ​​una dona del cor de Déu. El Senyor té un pla perfecte per a tu. Us convido a meditar sobre l’Epístola de Jaume 1: 2-7. La saviesa que prové de Déu.

De les disciplines espirituals esmentades durant l'estudi, expliqueu com ho feu a la vostra vida.

9. Ara que us heu renovat, restaurat i que al final sou una bella papallona que estén les ales per volar. Què significa per a vosaltres: Ja no visc, però Crist viu en mi (Gàlates 2:20)

[Citi]

Continguts