Per què la bateria d'Android mor tan ràpid? Els millors estalvis de vida de la bateria per a telèfons / tauletes.

Why Does My Android Battery Die FastProveu El Nostre Instrument Per Eliminar Problemes

Els telèfons Android són màquines potents, però de vegades no funcionen com esperàvem. Sens dubte, no esperem que un telèfon car mori al mig del dia, cosa que ens condueix a la pregunta definitiva: 'per què la bateria d'Android mor tant de pressa?' A continuació, ho explicaré tot el que cal saber per aconseguir que la durada de la bateria d'Android duri el màxim de temps possible.Els telèfons Android no estan tan optimitzats com els iPhones

Com a usuari d’Android, he de reconèixer un fet senzill: els telèfons Android no estan tan optimitzats com els iPhones d’Apple. Això vol dir que el consum de bateria pot ser molt inconsistent d'una aplicació a una altra. Apple ho soluciona en ser l’enginyer tant del programari com del maquinari dels seus telèfons, de manera que poden assegurar-se que totes les aplicacions siguin el màxim d’eficients en matèria de bateria.l'iPhone 6 no s'encén després de substituir la pantalla

Amb Android, les coses no són tan senzilles. Hi ha molts fabricants diferents com Samsung, LG, Motorola, Google i molt més. Tots tenen les seves pròpies aplicacions de programari especials sobre Android i les aplicacions estan dissenyades per funcionar en tots aquests dispositius amb especificacions diferents.Això empitjora els telèfons Android que els iPhones? No necessàriament. Aquesta flexibilitat és una gran força d’Android i, en general, els telèfons Android tenen especificacions més altes que els iPhones per superar els inconvenients d’una menor optimització.

Algunes aplicacions drenen la bateria més que d'altres

La flexibilitat de les aplicacions d'Android significa que poden ser un jack de tots els oficis, però cap de cap. Les millors aplicacions d'Android per a la durada de la bateria solen ser les realitzades pels desenvolupadors del telèfon. Per exemple, una aplicació de Samsung serà molt més optimitzada en un telèfon Samsung que en un Google Pixel.A part dels problemes d’optimització, algunes aplicacions solen consumir més bateria que d’altres. YouTube, Facebook i els jocs per a mòbils són els culpables més habituals. Penseu en què fan: YouTube il·lumina la pantalla i manté la pantalla activa durant llargs períodes de temps, Facebook busca actualitzacions en segon pla i els jocs per a mòbils requereixen més potència de processament per mostrar gràfics en 3D.

Tenir en compte el vostre ús és el primer pas per esbrinar estratègies per fer que el vostre telèfon Android duri més. Simplement fer servir aquestes aplicacions una mica menys pot salvar la vida de la bateria.

El vostre telèfon és antic? La bateria podria anar malament

Ara mateix, els telèfons intel·ligents utilitzen bateries de ions de liti. Amb el pas del temps, aquestes bateries es degraden gràcies a les molestes acumulacions d’estructures anomenades dendrites a la bateria, i els materials també es desgasten.

Si feu servir un telèfon de diversos anys d’antiguitat, pot ser que arribi el moment d’una bateria nova. Tanmateix, potser val la pena que obtingueu un telèfon nou. Els telèfons més nous tenen una capacitat de bateria molt superior a la dels telèfons de fa uns anys, com podeu veure a la taula següent.

Dades de gsmarena.com
TelèfonAny de llançamentCapacitat de la bateria
Samsung Galaxy S7 Edge20163600 mAh
Samsung Galaxy S8 + 20173500 mAh
Google Pixel 220172700 mAh
Samsung Galaxy S10 + 20194100 mAh
Samsung Galaxy S20 20204000 mAh
LG V60 ThinQ 2020 5000 mAh

Tanqueu les aplicacions quan no les utilitzeu

Un parell de captures de pantalla que demostren com podeu tancar totes les vostres aplicacions alhora a la visualització de tasques.

La majoria de les millors estratègies per salvar la vida de la bateria del telèfon Android són bons hàbits i l’hàbit més important de tots és tancar les aplicacions quan no les feu servir. Algunes persones argumenten que no és una bona idea, però això és senzill. El fet de tancar totes les aplicacions quan no les feu servir impedeix que les aplicacions facin servir el funcionament en segon pla.

Tot el que heu de fer és tocar el botó de tasca situat a la part inferior de la pantalla, generalment a la part inferior dreta (als telèfons Samsung es troba a l’esquerra). A continuació, toqueu Tanca-ho tot. Podeu bloquejar les aplicacions que no vulgueu tancar tocant les icones de la llista i tocant el bloqueig.

Mode d'estalvi de bateria d'Android

Això varia d’una marca a una altra, però la majoria de telèfons Android tenen un mode d’estalvi d’energia que permet estalviar bateria i que podeu aprofitar per estalviar energia. Això fa algunes coses, com ara:

  • Limita la velocitat màxima del processador del telèfon.
  • Redueix la brillantor màxima de la pantalla.
  • Redueix el límit d’espera de pantalla.
  • Restringeix l'ús en segon pla de les aplicacions.

Alguns telèfons, com els telèfons Samsung Galaxy, poden arribar fins a un mode d’estalvi d’energia màxim que converteix el telèfon en bé ... un telèfon normal. La pantalla d’inici té un fons de pantalla negre i el nombre d’aplicacions que podeu fer servir queda restringit. En alguns casos, aquest mode pot permetre que el telèfon duri dies o fins i tot una setmana amb una sola càrrega, però sacrifiqueu totes aquestes funcions fantàstiques del telèfon intel·ligent per fer-ho.

Mode fosc Optimitza per a dispositius OLED

El mode d’estalvi d’energia màxim de Samsung fa que la pantalla d’inici quedi negra, però per què? Actualment, la majoria de telèfons intel·ligents utilitzen tecnologia de pantalla OLED o AMOLED. El concepte bàsic és que els píxels de la pantalla completament negres s’apaguen i no consumeixen energia, de manera que els fons negres consumeixen menys energia que el blanc.

El mode fosc és una funció de moltes aplicacions i versions més recents d’Android que pretén ser més fàcil per als vostres ulls i, sobretot, ser una funció que permet estalviar vida de la bateria. La pantalla del telèfon consumeix més bateria que qualsevol altra part del dispositiu, de manera que és imprescindible reduir l’energia que utilitza la pantalla.

Canvieu a un fons fosc i activeu el mode fosc a la configuració de l'aplicació. Us garanteixo que obtindreu resultats positius per a la vostra bateria. Malauradament, aquest truc no funciona per als telèfons antics amb pantalla LCD.

Apagueu la vostra brillantor

Una pantalla brillant i vibrant és increïble, però no és gens útil per a la bateria. Baixa la brillantor quan puguis. La brillantor automàtica normalment fa la feina a menys que hi hagi alguna cosa que bloquegi el sensor.

Tingueu en compte que la pantalla del telèfon pot il·luminar-se quan esteu fora del sol. Pot ser que no sembli molt brillant quan ho mireu a l’exterior, però en realitat consumeix molta més energia. Tingueu en compte el vostre ús quan pugueu.

Mantingui el seu telèfon fresc

Quan el telèfon s’escalfa, es torna menys eficient. Tenir-lo en un dia d’estiu brillant amb la brillantor de la pantalla augmentada fins al final no només és dolent per a la bateria. Fins i tot pot fondre alguns components interns i trencar el telèfon.

Intenta mantenir el telèfon fresc quan sigui possible. Tingueu precaució quan l’utilitzeu a l’exterior quan fa molt calor. Dit això, no intenteu posar el telèfon al congelador, ja que refredar-vos també pot ser dolent per a la bateria.

Desactiveu la connectivitat quan no s'utilitzi

Un altre truc per estalviar vida de la bateria que podeu utilitzar és desactivar les funcions de connectivitat quan no s’utilitzen. Per exemple, si sou fora i no necessiteu connexió Wi-Fi, desactiveu-lo. Això evitarà que el telèfon busqui constantment noves xarxes Wi-Fi.

Desactiveu la Wi-Fi

Per desactivar la Wi-Fi, voldreu lliscar cap avall des de la part superior de la pantalla i tocar el botó engranatge per accedir a la vostra configuració. Aixeta Configuració de xarxa o bé Connexions i després toqueu Wi-Fi. Des d’aquí podeu activar o desactivar el Wi-Fi.

A la majoria de dispositius, també podeu fer-ho lliscant cap avall des de la part superior de la pantalla i tocant el botó Wi-Fi a la configuració ràpida.

Desactiveu el Bluetooth

Si no necessiteu connectar cap accessori Bluetooth, podeu desactivar aquesta funció. Desactivar el Bluetooth és una bona estratègia per estalviar vida de la bateria. Trobareu la configuració de Bluetooth a la configuració de la xarxa, igual que amb la Wi-Fi, o bé podeu tocar-la a la configuració ràpida.

Desactiveu les dades mòbils

Si no teniu una recepció molt bona, és millor que només desactiveu les dades mòbils. Si teniu problemes per trobar el servei, el telèfon cercarà constantment senyal i això us pot durar la bateria ràpidament.

Desactivar-lo quan no el necessiteu pot salvar la vida de la vostra bateria. Torneu a la configuració de la xarxa i desactiveu-la al menú de dades mòbils.

Activeu el mode d'avió

Aquesta és una opció extrema, però si apagueu completament la vostra connexió sense fils, definitivament estalvieu la bateria si realment la necessiteu. Això és fantàstic si no necessiteu enviar ni rebre missatges i trucades durant un viatge mentre continueu utilitzant el telèfon per veure vídeos emmagatzemats localment.

Això també és bo per al propòsit previst del mode d'avió: evitar interferències amb les comunicacions de l'avió quan esteu en un vol.

Aplicacions web progressives: feu servir llocs web en lloc d’aplicacions quan pugueu

A la imatge superior, veureu dues versions de Twitter. Una és una aplicació i una és un lloc web. Es pot diferenciar?

Pot semblar tan extrem com activar el mode avió, però desinstal·leu Facebook, Twitter i Instagram ara mateix. No els necessiteu! Els seus homòlegs del lloc web funcionen gairebé exactament igual, i fins i tot els podeu configurar perquè apareguin i funcionin com l’aplicació.

Les aplicacions web progressives, o PWA, són una paraula fantàstica per a llocs web que es fan passar per aplicacions. No s’emmagatzemen al dispositiu si els afegiu a la pantalla d’inici i no haureu d’obrir el navegador cada vegada per utilitzar-los. Tampoc funcionen constantment en segon pla, de manera que no us haureu de preocupar perquè pateixin la vida de la bateria.

Si accediu a la configuració del navegador en un d’aquests llocs web, podeu tocar Afegeix a la pantalla d'inici per afegir-hi una drecera. Si el lloc web és un PWA com Facebook, Twitter o Instagram, quan toqueu la icona amagarà la interfície d’usuari del navegador i es mostrarà el lloc com si fos l’aplicació real.

iPhone 6s sense targeta SIM

Ajusteu o desactiveu la configuració d'ubicació i el GPS

Els serveis d’ubicació poden suposar un greu consum de bateria. Ajustar-los a un paràmetre inferior o apagar el GPS completament pot suposar un estalvi de vida útil de la bateria. Seguiu endavant i aneu a la vostra configuració i cerqueu la vostra ubicació.

El vostre telèfon fa servir més que GPS només per localitzar la vostra ubicació. La vostra configuració pot tenir un aspecte diferent segons el vostre telèfon, però hi hauria d’haver algunes opcions a la configuració d’ubicació per millorar la vostra precisió mitjançant l’escaneig Wi-Fi i fins i tot Bluetooth.

Si no necessiteu una ubicació molt precisa, desactiveu aquestes funcions perquè el vostre telèfon només faci servir GPS. Si no necessiteu la vostra ubicació, podeu desactivar completament els serveis d'ubicació per estalviar bateria.

Desactiva sempre la pantalla

En alguns telèfons, mentre la pantalla està 'apagada', la pantalla mostrarà un rellotge o una imatge fosques. Això funciona sense fer servir molta bateria a causa de la tecnologia OLED explicada anteriorment en aquest article. Tot i això, encara s’utilitza la bateria, de manera que pot ser millor apagar-la.

És probable que trobeu les opcions de visualització sempre disponibles a la configuració de la pantalla, però pot ser que sigui a qualsevol altre lloc. Allà on sigui, proveu d’apagar-lo com a bona estratègia d’estalvi de vida de la bateria quan ho necessiteu.

La vostra bateria Android: ampliada.

Ara ja esteu preparat per durar la bateria del vostre telèfon Android durant tot el dia mitjançant aquestes estratègies de salvament. Fins i tot provar alguns d'aquests mètodes definitivament ajudarà a millorar la vida del telèfon. Gràcies per llegir i, si teniu cap pregunta sobre les bateries d'Android, deixeu un comentari a continuació.