iPhone Water Damage: última guia sobre com solucionar els danys causats per líquids

Iphone Water Damage Ultimate Guide How Fix Liquid DamageProveu El Nostre Instrument Per Eliminar Problemes

Fer els primers passos adequats pot ser la diferència entre la vida i la mort per a un iPhone amb danys líquids. Malauradament, hi ha molta informació errònia en línia sobre què realment funciona quan es tracta de rescatar un iPhone danyat per líquids.En aquest article t’explicarem què provoca danys per l'aigua de l'iPhone i ensenyar-ho com comprovar-ho . En parlarem símptomes comuns de danys causats per l'aigua , què fer immediatament després de deixar caure un iPhone a l'aigua , i com decidir si arreglar un iPhone danyat per l'aigua o comprar-ne un de nou .Taula de continguts

 1. Els danys causats per líquids es produeixen quan menys ho espereu
 2. Com són els danys causats per l'aigua de l'iPhone?
 3. Símptomes de danys causats per l'aigua de l'iPhone
 4. Com es produeixen danys causats per l'aigua de l'iPhone?
 5. Emergència! Acabo de deixar anar el meu iPhone a l'aigua. Que hauria de fer?
 6. Què cal fer quan el vostre iPhone es fa malbé per l'aigua
 7. Què no heu de fer: mites de danys causats per l'aigua
 8. Es poden solucionar els danys causats per l'aigua de l'iPhone?
 9. Hauria de reparar el meu iPhone o comprar-ne un de nou?
 10. Opcions de reparació de danys causats per l'aigua de l'iPhone
 11. Puc vendre un iPhone danyat per l'aigua?
 12. Conclusió

Si acabeu de deixar caure el vostre iPhone a l'aigua i necessiteu ajuda immediata, aneu a la pàgina Secció d’emergències per saber què cal fer quan un iPhone està exposat a líquids.Tots els iPhone des del 7 s’han anunciat com a resistents a l’aigua, però no s’ha de confondre amb l’impermeabilitat. Més endavant en aquest article, aprofundirem en les classificacions IP i en la diferència entre impermeable i impermeable.En resum (hi haurà jocs de paraules), es produeixen danys per líquid quan l’aigua o un altre líquid entra en contacte amb l’electrònica sensible a l’aigua d’un iPhone. Tot i que els iPhones més nous són menys susceptibles a l’aparició de danys causats per l’aigua que els models anteriors, només cal fer una petita gota de líquid per danyar un iPhone que no es pot reparar.

El segell resistent a l’aigua dels iPhones més nous és tan susceptible al desgast com la resta del telèfon. Està dissenyat per resistir l’aigua, però no l’àmplia gamma de líquids, locions i gels que molts de nosaltres fem servir cada dia.

Com són els danys causats per l'aigua de l'iPhone?

Els danys causats per líquids poden ser evidents o invisibles. De vegades apareix com petites bombolles sota la pantalla o corrosió i decoloració a l'interior del port de càrrega. Tanmateix, els danys causats per l'aigua de l'iPhone no semblen res, almenys des de l'exterior.

Com comprovar si hi ha danys causats per l'aigua de l'iPhone

La millor manera de comprovar si hi ha danys causats per l’aigua de l’iPhone és mirar el seu indicador de contacte líquid o LCI. Als iPhones més nous, el LCI es troba a la mateixa ranura que la targeta SIM. Als models anteriors de l’iPhone (4s i anteriors), trobareu LCIs a la presa d’auriculars, al port de càrrega o a tots dos.

Aquí trobareu l’indicador de contacte líquid a cada iPhone:

ModelUbicació de LCI
iPhone 12 Pro / 12 Pro MaxRanura per a targeta SIM
iPhone 12/12 MiniRanura per a targeta SIM
iPhone 11 Pro / 11 Pro MaxRanura per a targeta SIM
iPhone 11Ranura per a targeta SIM
iPhone SE 2Ranura per a targeta SIM
iPhone XS / XS MaxRanura per a targeta SIM
iPhone XRRanura per a targeta SIM
iPhone XRanura per a targeta SIM
iPhone 8/8 PlusRanura per a targeta SIM
iPhone 7/7 PlusRanura per a targeta SIM
iPhone 6s / 6s PlusRanura per a targeta SIM
iPhone 6/6 PlusRanura per a targeta SIM
iPhone 5s / 5cRanura per a targeta SIM
iPhone ESRanura per a targeta SIM
iPhone 5Ranura per a targeta SIM
iPhone 4sPresa per a auriculars i port de càrrega
iPhone 4Presa per a auriculars i port de càrrega
iPhone 3GSPresa per a auriculars i port de càrrega
iPhone 3GPresa per a auriculars i port de càrrega
iPhonePresa per a auriculars

Com comprovar el LCI dins de la ranura de la targeta SIM

Per comprovar l'LCI en un iPhone nou, utilitzeu un clip per treure la safata de la SIM, que es troba a sota del botó lateral (el botó d'engegada) que hi ha al costat dret de l'iPhone. Introduïu el clip a l'interior del petit forat. És possible que hagueu de prémer amb força per expulsar la safata de la SIM.

Nota: és important assegurar-se que l’exterior de l’iPhone estigui completament sec abans de treure la safata de la SIM. Si acabeu de deixar caure el vostre iPhone en líquid i encara està mullat, aneu a la nostra secció sobre què heu de fer primer si el vostre iPhone cau a l’aigua.

A continuació, traieu la safata SIM i la targeta SIM i manteniu el vostre iPhone amb la pantalla cap avall. Des d’aquest angle, utilitzeu una llanterna per mirar cap a la ranura de la targeta SIM i comprovar l’LCI. Com parlarem més endavant, és millor deixar un iPhone mullat boca avall sobre una superfície plana que no pas cap amunt.

Com comprovar un LCI a l'interior del connector per a auriculars o del port de càrrega

És més fàcil veure els LCI en iPhones antics. Introduïu una llanterna a la presa per a auriculars o al port de càrrega del vostre iPhone, segons el model que tingueu.

Com és un LCI?

La mida i la forma de l’LCI d’un iPhone varia d’un model a un altre, però normalment és bastant dir si l’LCI s’ha “trencat”, com dèiem al Genius Bar. Cerqueu una petita línia o punt just a l'interior de la ranura de la targeta SIM, a la part inferior de la presa per a auriculars o al mig del connector de la base (port de càrrega) dels iPhones més antics.

Què passa si el meu LCI és vermell?

Un LCI vermell indica que el vostre iPhone ha entrat en contacte amb líquids i, malauradament, això vol dir que haureu de pagar. Si teniu AppleCare + o una assegurança de transportista, pagareu menys que si no teniu cap cobertura.

A continuació, veurem els preus i la forma de decidir si voleu reparar o substituir un iPhone danyat per l’aigua. Però no perdeu l’esperança. El fet de llegir un LCI no significa que un iPhone no torni a la vida.

Què he de fer si l'LCI és rosa?

Malauradament, el rosa només és un to vermell més clar. Tant si el LCI és de color vermell clar o vermell fosc, el vostre iPhone té algun tipus de dany per líquid i no es cobrirà amb la garantia.

Què he de fer si l'LCI és groc?

Tot i que no passa molt sovint, no us sorprengueu si el vostre LCI apareix de color groc. La bona notícia és que el groc no és vermell, cosa que significa que l’iPhone no ha estat danyat per líquids.

Alguna altra substància (brossa, brutícia, pelussa, etc.) pot haver descolorit el LCI del vostre iPhone. Us recomanem que intenteu netejar la ranura de la targeta SIM, el connector per a auriculars o el port de càrrega mitjançant un raspall antiestàtic o un raspall de dents nou.

Si el LCI es manté groc, no estaria de més portar el vostre iPhone a l'Apple Store. Tanmateix, si res no passa amb el vostre iPhone, no hi ha molt que fer una tecnologia d’Apple.

El meu iPhone estarà cobert amb garantia si el seu LCI encara és blanc?

Si el LCI és blanc o platejat, és possible que el problema que tingui el vostre iPhone no estigui relacionat amb els líquids. Si heu deixat caure l’iPhone a la piscina abans que deixés de funcionar, probablement sigui així. La bona notícia és que si Apple no pot demostrar que l’iPhone està danyat líquidament, és possible que la garantia sigui vàlida.

Tanmateix, el fet que un LCI no sigui vermell no vol dir que Apple cobreixi l'iPhone amb garantia. Si hi ha alguna evidència de líquid o corrosió a l'interior d'un iPhone, els tècnics d'Apple poden negar la cobertura de la garantia, fins i tot si l'LCI encara és blanc.

No tingueu cap idea divertida ...

Molta gent veu un LCI vermell i té pànic. Algunes persones intenten fer servir apagat per cobrir el LCI i d’altres el treuen amb unes pinces. No ho feu! Hi ha dues bones raons per no intentar enganyar:

 1. Hi ha moltes probabilitats de provocar més danys al vostre iPhone mitjançant la manipulació de l'LCI.
 2. Els tècnics d’Apple veuen LCIs tot el dia, cada dia. És molt fàcil saber si falta un LCI. Si s'ha modificat un LCI, l'iPhone passa de la garantia a l'estat de garantia anulada. Un telèfon nou a preu de venda complet costa centenars de dòlars més que un reemplaçament fora de garantia al Genius Bar.

Quina diferència hi ha entre 'Fora de garantia' i 'Garantia anul·lada'?

Si porteu un iPhone danyat per l’aigua a una Apple Store, probablement se us dirà que està 'fora de garantia'. Si teniu AppleCare +, pagareu molt menys per substituir el vostre iPhone, però fins i tot si no ho feu, substituir un iPhone fora de garantia és molt més barat que comprar-ne un de nou.

Si s'ha anul·lat la garantia de l'iPhone, això és dolent. Apple ha rebutjat un iPhone amb una garantia anul·lada. No el repararan al Genius Bar. La vostra única opció serà comprar un nou iPhone a tot preu al detall.

En termes generals, l’única manera d’anul·lar la garantia del vostre iPhone és alterar-la. Si elimineu el LCI, anul·la la garantia. Si el desmunteu i perdeu un cargol, anul·larà la garantia.

Però, fins i tot si el tritureu accidentalment, el deixeu caure en un llac o l’escorriu amb el vostre cotxe (he vist tot això), no feies una cosa que no s’havia de fer. (Com a mínim, segons Apple.) En aquests casos, pagareu una substitució o reparació 'fora de garantia'.

Símptomes de danys causats per l'aigua de l'iPhone

Els danys causats per l’aigua poden causar diversos problemes en un iPhone. Un cop el líquid entra a l’interior, és difícil saber on s’estendrà o quin tipus de danys causarà. A continuació, es detallen alguns dels símptomes més habituals de dany causat per l'aigua de l'iPhone.

Si el vostre iPhone s’escalfa

Les bateries de ions de liti danyades per l’aigua es poden escalfar molt i molt. Tot i que és increïblement rar (sobretot per als iPhone), les bateries de ions de liti es poden incendiar quan es fan malbé. Totes les botigues d’Apple tenen una caixa forta contra incendis a la sala Genius. Mai no l'he hagut d'utilitzar, però tingueu molta precaució si sentiu el vostre L'iPhone comença a escalfar-se molt més calent del normal.

Si no hi ha so al vostre iPhone

Quan l’aigua s’infiltra en un iPhone i provoca danys, els altaveus poden funcionar malament i pertorba la seva capacitat per reproduir sons. Això pot afectar la vostra capacitat per escoltar música, escoltar el timbre quan algú truca o fer trucades pròpies mitjançant l'altaveu.

Altaveu iPhone 7

Quan l'aigua comença a evaporar-se des de l'interior de l'iPhone, és possible que els altaveus tornin a la vida. Si al principi sona estàtic o confús, la qualitat del so pot millorar amb el pas del temps, o no.

No podem estar segurs que ajudarà, però els Apple Watches més recents utilitzen els altaveus integrats per expulsar l’aigua després d’haver estat submergits. Podria funcionar per a un iPhone? No n’estem segurs, però si l’altaveu emet cap so, no pot fer mal augmentar el volum i provar-ho.

Si el vostre iPhone no es carrega

Un dels problemes més comuns i frustrants de l'iPhone es produeix quan es produeix no cobrarà . Si l’aigua entra al port Lightning de l’iPhone (el port de càrrega), pot causar corrosió i evitar que l’iPhone es pugui carregar.

Proveu de carregar l'iPhone amb diversos cables i diversos carregadors abans d'arribar a aquesta conclusió. Tanmateix, si l'LCI és vermell i l'iPhone no es carrega, és probable que la causa sigui un dany per líquid.

Si abans de llegir aquest article (que no us recomanem) heu provat d’utilitzar arròs per eixugar l’iPhone, agafeu una llanterna i mireu-vos cap al port de càrrega. En diverses ocasions, vaig trobar un gra d’arròs ficat a dins. No intenteu encallar un cable Lightning a l'interior del port Lightning si no entra fàcilment. En lloc d’això, utilitzeu un raspall de dents que mai no havíeu utilitzat abans per rentar suaument les deixalles.

Utilitzeu un raspall de dents per treure el port del llamp de l

Quan era impossible treure l’arròs sense danyar l’electrònica, calia canviar un telèfon que potser havia tornat a la vida. Un amic que tenia aquest problema va manllevar eines que esculpien eines per esborrar un amic per treure el gra d’arròs i va funcionar. Tanmateix, no us recomanem que utilitzeu cap metall, excepte com a últim recurs.

Si el vostre iPhone no reconeix la targeta SIM

El targeta SIM és el que emmagatzema les dades al vostre iPhone que us ajuda a distingir-lo dels operadors de telefonia mòbil de la seva xarxa. La informació com les claus d’autorització del vostre iPhone es desa a la targeta SIM. Aquestes tecles permeten que el vostre iPhone accedeixi als minuts, als missatges i a les dades del vostre pla de telefonia mòbil.

És possible que el vostre iPhone no es pugui connectar a la xarxa mòbil del vostre operador si el líquid ha danyat la targeta SIM o la safata de la targeta SIM. Un senyal que la targeta SIM o la safata SIM han estat danyades per un contacte líquid és si diu 'Sense SIM' a l'extrem superior esquerre de la pantalla de l'iPhone.

iPhone sense targeta SIM

Si podeu descartar la possibilitat que hi hagi un problema relacionat amb el programari o l’operador de telefonia mòbil iPhone per dir que no hi ha cap targeta SIM és possible que hagueu de substituir la targeta SIM o la safata de la targeta SIM.

Si el vostre iPhone no té cap servei

Quan els danys causats per l’aigua afecten l’antena d’un iPhone, no tindrà cap servei o un servei molt deficient. Sigui com sigui, un iPhone no és un iPhone si no podeu fer trucades. El nostre article us pot ajudar a solucionar problemes servei deficient o nul a l'iPhone.

el meu iPhone diu que no hi ha zoom de servei

Si el logotip d’Apple parpelleja al vostre iPhone

Un senyal que el vostre iPhone té un dany important per l’aigua és si està encallat i parpelleja al logotip d’Apple. Quan passi, és possible que el vostre L'iPhone està bloquejat en un bucle de reinici .

iPhone X aturat al bucle de reinici

Intenteu restablir l'iPhone per veure si podeu solucionar el problema. A continuació, s'explica com restablir el vostre iPhone en funció del model que tingueu:

Com restablir un iPhone 6s i els models anteriors

Simultàniament, manteniu premuts el botó d'inici i el botó d'engegada fins que la pantalla s'enfosqueixi i aparegui el logotip d'Apple. Podeu deixar anar tots dos botons quan vegeu el logotip d'Apple a la pantalla de l'iPhone.

Com restablir un iPhone 7

Mantén premut el botó de baixar el volum i el botó d’engegada alhora fins que apareguin els logotips d’Apple a la pantalla del teu iPhone. Deixeu anar tots dos botons tan aviat com aparegui el logotip d'Apple.

Com restablir un iPhone 8 i els models més recents

Premeu i deixeu anar ràpidament el botó per augmentar el volum, premeu i deixeu anar ràpidament el botó per baixar el volum i, a continuació, manteniu premut el botó lateral fins que aparegui el logotip d'Apple a la pantalla. És possible que hagueu de mantenir premuts els botons de l’iPhone entre 25 i 30 segons, així que tingueu paciència i no us rendiu massa aviat.

Si el logotip d’Apple queda enganxat a la pantalla

Quan engegueu l’iPhone, demana a tots els components: “Hi sou? Estàs allà?' El vostre iPhone es pot quedar atrapat al logotip d’Apple si només un d’aquests components no respon.

Si el teu iPhone ho ha estat enganxat al logotip d'Apple durant uns quants minuts, proveu de fer un restabliment complet mitjançant el mètode que hem descrit al símptoma anterior.

l

Si la càmera de l'iPhone no funciona

El És possible que la càmera de l'iPhone deixi de funcionar completament si el líquid entra en contacte amb la càmera. Fins i tot si la càmera funciona, és molt habitual que es faci un iPhone danyat per l’aigua fotos borroses . Això passa quan l'objectiu queda obstruït per l'aigua o el residu que queda quan s'evapora.

el volum de l'altaveu de l'iPhone és massa baix

Hi ha la possibilitat que, si deixeu l’iPhone sol durant una estona, la càmera torni a ser completament funcional. Si les imatges encara queden borroses al cap d’uns dies, és possible que hagueu de reparar la càmera.

Si el vostre iPhone no té alimentació o no s’encén

Els danys causats per l’aigua solen ser la causa de greus problemes de maquinari evitar que l'iPhone s'engegui i treballar en absolut.

Els danys causats per líquids poden interferir amb l’alimentació de l’iPhone o la connexió interna de la bateria de l’iPhone a la placa lògica. El port Lightning a la part inferior de l’iPhone també és molt susceptible a danys causats per l’aigua. Sense accés al poder, el vostre L'iPhone no es carregarà , i no s'encén.

“Això va passar amb el meu iPhone 4. El vaig deixar caure en una piscina poc profunda durant uns 15 segons i no es va tornar a encendre mai. Vaig haver d’utilitzar un telèfon flip durant la resta d’aquest estiu ”.
restabliment complet . És possible que el programari del vostre iPhone s’hagi estavellat i que la pantalla sembli completament negra.

Si hi ha línies a la pantalla

També es poden produir danys causats per l’aigua apareixen línies verticals a la pantalla del vostre iPhone . Les línies verticals de la pantalla de l'iPhone solen indicar que la seva pantalla s'ha relaxat una mica i que el cable LCD s'ha desconnectat de la placa lògica.

És possible que l'aigua que s'hagi filtrat a l'iPhone hagi afluixat la pantalla, hagi danyat el cable LCD o hagi danyat la placa lògica.

Si la llanterna de l’iPhone està enganxada

No us sorprengueu si la llanterna del vostre iPhone apareix 'atrapada' després de quedar exposada a l'aigua. Una manera senzilla d’intentar solucionar aquest problema és fer un restabliment complet, que obligarà l’iPhone a apagar-se i tornar-se a engegar. Sovint, s’aconsegueix que el component de llanterna del vostre iPhone es desenganxi, suposant que no hi hagi danys significatius per l’aigua.

Si tota la resta funciona o si no voleu encegar els vostres amics, un tros de cinta elèctrica negra pot ser una 'solució' eficaç temporal.

Si el vostre iPhone pensa que els auriculars estan connectats

És possible que el vostre iPhone llegeixi falsament que els auriculars estan connectats a la presa per a auriculars o al port Lightning si ha entrat aigua en qualsevol d’aquestes obertures. Quan això passi, el vostre És possible que l'iPhone quedi atrapat en mode auriculars . La presència de líquid podria enganyar el vostre iPhone per pensar que els auriculars estan endollats encara que no ho siguin.

iPhone en mode auriculars

Si la pantalla de l'iPhone és negra

Un altre problema comú que tenien les persones quan entraven a l'Apple Store era el seu La pantalla de l'iPhone seria negra , però tota la resta funcionava amb normalitat. Fins i tot encara sentien sorolls dels altaveus.

Quan això passa, normalment vol dir que el cable LCD es queda curt, quedant la pantalla completament negra. Podeu provar de restablir l'iPhone, però si el cable LCD està fregit, no solucionarà el problema.

Els iPhones resistents a l’aigua segueixen sent molt susceptibles als danys causats pels líquids; només hi ha una barrera protectora que suposadament evitaria l’aigua. Aquesta barrera i la seva capacitat de resistir líquids es poden degradar amb el pas del temps, cosa que fa que l’iPhone estigui menys protegit del contacte amb líquids.

També és important saber que els iPhones resistents a l’aigua no estan dissenyats per resistir altres líquids com sabons i locions. Aquesta és la raó principal per la qual no us recomanem que porteu el vostre iPhone al bany quan us dutxeu o banyeu-vos.

A continuació, parlarem de diversos tipus de danys causats per líquids i d’alguns escenaris que poden provocar danys causats per l’aigua de l’iPhone.

Danys causats per l'aigua per vapor

T’ho creguis o no, el teu iPhone pot causar danys causats per l’aigua pel vapor, que escoltem que té alguna relació amb l’aigua. (Una broma.) Apple recomana no utilitzar el vostre iPhone en llocs com una sauna o qualsevol entorn amb condicions extremadament humides.

El vapor es pot enfilar cap a les obertures del vostre iPhone i condensar-se quan entra. Quan el vapor es condensa, l'aigua es pot estendre per tot l'interior de l'iPhone.

La pluja pot causar danys a l'aigua de l'iPhone?

Sí, la pluja, una altra forma d'aigua, pot causar danys a l'aigua de l'iPhone. Tot i que tots els iPhone des de l’iPhone 7 són resistents a l’aigua i a les esquitxades, fins i tot la mínima quantitat de líquid pot causar danys per l’aigua. Tret que el vostre iPhone estigui en perfecte estat, us recomanem que eviteu utilitzar-lo en temps de pluja. L’aigua de pluja pot entrar als ports i causar molts danys.

També heu de tenir precaució a l’hora d’utilitzar uns auriculars amb cable en un dia de pluja, sobretot si teniu un iPhone més antic. L’aigua pot passar pels cables dels auriculars cap a la presa dels auriculars o al port Lightning de l’iPhone i causar danys un cop a l’interior.

Danys causats per l'aigua per la suor del gimnàs

Si utilitzeu uns auriculars amb cable al gimnàs, el vostre iPhone pot patir danys per l’aigua. Si utilitzeu auriculars amb cable, la suor pot passar pel cable i entrar a la presa dels auriculars o al port de càrrega. Per evitar aquest problema completament, agafeu uns auriculars Bluetooth. Sense cables, cap problema!

L'aigua salada pot danyar el vostre iPhone?

Els iPhones més recents són resistents a l’aigua, però no són resistents a l’aigua salada. L’aigua salada representa una amenaça addicional que l’aigua normal no té: corrosió.

L’aigua salada pot corroir els components interns del dispositiu, cosa que afegeix un altre obstacle a més dels possibles danys causats per l’aigua. És increïblement difícil netejar o corregir parts d’un iPhone que s’han corroït. És possible que hagueu de substituir els components corroïts o substituir tot el telèfon.

Amb quina rapidesa es poden produir danys causats per l'aigua?

Us sorprendria la quantitat d’aigua que pugui entrar dins d’un iPhone, fins i tot després de només un moment d’immersió. Els clients del Genius Bar sovint no tenien ni idea de per què el seu iPhone va deixar de funcionar de sobte, o això van dir. Imagineu-vos el seu xoc quan els vaig mostrar la piscina d’aigua dins del seu iPhone després d’obrir-lo.

Però vaig pensar que el meu iPhone era impermeable.

La publicitat de telèfons resistents a l’aigua és una tàctica meravellosament eficaç, perquè fa creure a la gent que en realitat són impermeables. Però no ho són.

La resistència a l'aigua dels iPhones està classificada per Ingress Progression, que s'anomena Classificació IP . Aquesta valoració indica als clients exactament la resistència a l'aigua i la pols del seu telèfon, amb especificacions diferents per a cada valoració.

Els iPhones anteriors als 6 anys no es classifiquen. El L’iPhone 7, 8, X, XR i SE 2 són IP67 . Això significa que aquests telèfons són resistents a la pols i a l'aigua quan estan submergits fins a 1 metre d'aigua o menys.

Tots els nous iPhone des de l’iPhone XS (excepte l’iPhone SE 2) tenen una classificació IP68. Alguns estan dissenyats per ser resistents a l'aigua quan estan submergits no més de 2 metres durant fins a 30 minuts. Altres, com l’iPhone 12 Pro, poden resistir l’aigua si estan submergits fins a sis metres.

Apple també afirma que els iPhones IP68 poden suportar els vessaments de begudes domèstiques habituals com la cervesa, el cafè, el suc, el refresc i el te.

Una vegada més, Apple no cobreix els danys causats pels líquids dels iPhones, de manera que no us recomanem que proveu aquests estàndards intencionadament pel vostre compte.

ModelClassificació IPResistència a la polsResistència a l'aigua
iPhone 6s i versions anteriorsSense classificarN / AN / A
iPhone juliolIP67Protecció completaFins a 1 metre de profunditat durant 30 minuts
iPhone agostIP67Protecció completaFins a 1 metre de profunditat durant 30 minuts
iPhone XIP67Protecció completaFins a 1 metre de profunditat durant 30 minuts
iPhone XRIP67Protecció completaFins a 1 metre de profunditat durant 30 minuts
iPhone SE 2IP67Protecció completaFins a 1 metre de profunditat durant 30 minuts
iPhone XSIP68Protecció completaFins a 2 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone XS MaxIP68Protecció completaFins a 2 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 11IP68Protecció completaFins a 2 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 11 ProIP68Protecció completaFins a 4 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 11 Pro MaxIP68Protecció completaFins a 4 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 12IP68Protecció completaFins a 6 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 12 MiniIP68Protecció completaFins a 6 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 12 ProIP68Protecció completaFins a 6 metres de profunditat durant 30 minuts
iPhone 12 Pro MaxIP68Protecció completaFins a 6 metres de profunditat durant 30 minuts

Emergència! Acabo de deixar anar el meu iPhone a l'aigua. Que hauria de fer?

Quan el vostre iPhone entra en contacte amb aigua o un altre líquid, actuar de forma ràpida i correcta pot ser la diferència entre un telèfon trencat i un que funciona. Sobretot, no us espanteu.

Tanmateix, no importa la rapidesa en què actuïs si no saps què fer. Algunes de les solucions de danys causades per l'aigua més populars fan més mal que bé. Si creieu que el vostre iPhone té danys per aigua, poseu-lo sobre una superfície plana i seguiu els passos següents.

Abans de començar, voldríem advertir-vos d’una cosa: no inclineu ni sacsegeu l’iPhone, ja que això pot provocar que l’aigua que hi ha a l’interior de l’iPhone vessi sobre altres components i causi més danys.

Què cal fer quan el vostre iPhone es fa malbé per l'aigua

1. Traieu el líquid de l'exterior del vostre iPhone

Si el vostre iPhone té una funda, traieu-lo mentre manteniu l’iPhone horitzontalment, amb la pantalla apuntant cap al terra. Imagineu-vos que hi ha una piscina de líquid a l’interior (perquè pot ser que n’hi hagi molt) i no voleu que aquesta piscina migri en cap direcció.

A continuació, utilitzeu un microfibra o un altre drap suau i absorbent per netejar l'aigua de l'exterior de l'iPhone. No utilitzeu mocadors, hisops de cotó ni res més que es pugui trencar o deixar pols o residus a l’interior de l’iPhone.

2. Traieu la targeta SIM

Una de les primeres coses que voldreu fer quan el vostre iPhone hagi estat exposat a l’aigua és treure la targeta SIM. Això serveix per al doble propòsit d’estalviar la targeta SIM i permetre l’entrada d’aire al vostre iPhone.

iPad mini no es connectarà a wifi

A diferència dels vells temps, la targeta SIM d’un iPhone no conté els vostres contactes ni informació personal. L’únic propòsit és connectar l’iPhone a la xarxa cel·lular. Afortunadament, les targetes SIM solen sobreviure als vessaments, tret que estiguin exposades a líquids durant un període de temps prolongat.

Si teniu un ventilador, podeu provar de bufar aire fresc directament al port del llamp o a la ranura de la targeta SIM per augmentar el flux d’aire. Deixeu molt espai entre el ventilador i el vostre iPhone. Una brisa suau és més que suficient per ajudar al procés d’evaporació. No utilitzeu assecador ni cap altre tipus de ventilador que bufi aire calent.

3. Col·loqueu el vostre iPhone sobre una superfície plana en un lloc sec

A continuació, poseu l'iPhone cara avall sobre una superfície plana, com un taulell de cuina o una taula. Trieu un lloc amb poca humitat. No col·loqueu l'iPhone en un contenidor ni en una bossa.

Inclinar el vostre iPhone o col·locar-lo en una bossa amb arròs gairebé segur farà que l’aigua vessi cap a altres components interns. Aquesta podria ser la diferència entre la vida i la mort per al vostre iPhone.

4. Poseu dessecants a la part superior del vostre iPhone

Si teniu accés a dessecants comercials, configureu-los a sobre i al voltant del vostre iPhone. Feu el que feu, no feu servir arròs! (Més informació sobre això més endavant.) No és un dessecant eficaç.

Què són els dessecants?

Els dessecants són substàncies que produeixen un estat de sequedat en altres objectes. Es poden trobar en petits paquets que s’envien amb articles com vitamines, productes electrònics i roba. La propera vegada que obtingueu un paquet, deseu-lo. Seran útils quan tingueu en compte una emergència per danys causats per líquids.

5. Espereu que s’evapori l’aigua

Un cop heu fet els passos inicials per triar l’iPhone, sovint el millor que podeu fer és deixar-lo i allunyar-lo. Si hi ha aigua a l’interior de l’iPhone, la tensió superficial de l’aigua ajudarà a evitar que s’estengui. Moure l’iPhone només pot causar més problemes.

Com esmentarem més endavant, estudis científics han demostrat que exposar a l’aire lliure aparells electrònics danyats per l’aigua pot ser més eficaç que enganxar-lo a l’arròs. En treure la targeta SIM, hem deixat entrar més aire a l’iPhone i això ajuda al procés d’evaporació.

Us recomanem que espereu 24 hores abans de tornar a engegar l'iPhone. Apple diu esperar almenys cinc hores. Com més temps, millor. Volem donar a l’aigua de l’iPhone el temps suficient per començar a evaporar-se.

6. Proveu a tornar a engegar l'iPhone

Mentre el vostre iPhone encara està en una superfície plana, connecteu-lo a l’energia i espereu que s’encengui. Podeu provar d’utilitzar el botó d’engegada, però és possible que no sigui necessari. Si heu esperat les 24 hores que us hem suggerit, és probable que s’hagi esgotat la bateria. Quan això passi, l’iPhone s’hauria d’engegar automàticament després d’uns minuts de càrrega.

7. Feu una còpia de seguretat del vostre iPhone, si és possible

Si el vostre iPhone s’encén, feu-ne una còpia de seguretat immediatament mitjançant iCloud o bé iTunes . De vegades es poden estendre els danys causats per l’aigua i és possible que només tingueu una petita finestra per desar les vostres fotos i altres dades personals.

8. Passos addicionals, en funció de la situació

Depenent d'on deixeu anar l'iPhone, hi pot haver altres problemes que requereixin atenció. Vegem, cas per cas, tres escenaris habituals:

He deixat el meu iPhone al lavabo.

Deixar el vostre iPhone al vàter afegeix un altre factor a la situació: els bacteris. A més de seguir els passos anteriors, us recomanem que utilitzeu guants de làtex mentre manipuleu el vostre iPhone. Recordeu també desinfectar les mans després!

Quan era a Apple, recordo una situació en què algú em va passar un telèfon, va somriure i em va dir: 'El vaig deixar al vàter!'

Li vaig respondre: 'No pensaves dir-m'ho abans de lliurar-me el telèfon?' (No era el correcte dir en una situació d'atenció al client.)

'Ho he esborrat!' —va dir ella sense disculpes.

Si porteu l’iPhone a un Apple Store o a un taller de reparacions local després de deixar-lo caure al vàter, assegureu-vos de dir-li al tècnic que és un “telèfon vàter” abans de lliurar-lo. Suggeriria posar-lo en una bossa de cremallera per transportar-lo.
si està exposat a qualsevol altre líquid.

El vostre iPhone tampoc no és resistent als aliments. Qualsevol tros de menjar a la pica es podria allotjar als ports de l'iPhone. Si veieu restes d'aliments als ports de l'iPhone, traieu-los amb un raspall antiestàtic o un raspall de dents nou.

He deixat el meu iPhone a la banyera.

Igual que deixar caure l’iPhone a la pica, deixar-lo caure a la banyera pot provocar problemes amb sabons, xampús i altres productes per a la dutxa. Esbandiu les zones de l'iPhone que estiguessin exposades a productes de dutxa amb aigua de l'aixeta.

Per concloure

Si el vostre iPhone té danys per aigua, col·loqueu-lo amb la pantalla cap avall sobre una superfície plana en un lloc sec. Traieu la targeta SIM. Mantingueu-lo horitzontalment i no l’inclineu ni el sacsegeu. Si teniu dessecants comercials, col·loqueu-los a la part superior del vostre iPhone. No utilitzeu arròs, perquè els estudis científics han demostrat que l’aire és igual de bo, si no millor. Espereu 24 hores i deixeu que l’aigua s’evapori sola abans de provar de tornar-la a encendre.

Què no heu de fer: mites de danys causats per l'aigua

Hi ha moltes solucions ràpides a casa i altres 'recomanacions miraculoses' que poden recomanar. No obstant això, us recomanem que no escolteu els mites sobre la cura dels miracles.

Moltes vegades, aquestes 'cures' poden fer més mal que bé al vostre iPhone. En alguns casos, les solucions a casa poden causar danys irreversibles al vostre iPhone.

Mite 1: poseu el vostre iPhone en una bossa d’arròs

El primer mite que volem debatre és la 'solució' més comuna per als iPhones danyats per l'aigua: 'Si el vostre iPhone es mulla, poseu-lo en una bossa d'arròs'. Hi ha moltes conjectures sobre aquest tema, així que vam buscar una base científica per dir que l’arròs no funciona.

Trobem un estudi científic anomenada 'L'eficàcia dels dessecants comercials i de l'arròs sense cuinar per eliminar la humitat dels audiòfons' que aporta llum sobre el tema. Obbviament, un audiòfon és diferent que un iPhone, però la pregunta que s’adreça és la mateixa: quina és la millor manera d’eliminar líquids de l’electrònica petita danyada per l’aigua?

L’estudi va trobar que no hi ha cap avantatge en posar audiòfons en arròs blanc o marró en lloc de deixar-lo sobre una taula buida i deixar-lo assecar a l’aire. No obstant això, hi ha desavantatges definitius a l’hora d’utilitzar arròs per intentar assecar l’iPhone.

L’arròs de vegades pot arruïnar un iPhone que d’una altra manera s’hauria pogut recuperar. Un tros d’arròs es pot embolicar fàcilment en una presa per a auriculars o en un port de càrrega.

El port Lightning té gairebé la mida d’un gra d’arròs. Un cop s’enganxi a l’interior, pot ser molt difícil i, de vegades, impossible d’eliminar.

problemes de pantalla tàctil de l'iPhone 6s

I per això volem ser clars: no poseu el vostre iPhone en una bossa d'arròs. Arròs blanc arròs integral no importa. A més, quan poses l’iPhone a la bossa d’arròs, has malgastat un arròs perfectament bo!

Mite 2: poseu el vostre iPhone al congelador

El segon mite que ens agradaria tractar és si és una bona idea posar o no el vostre iPhone danyat per l’aigua al congelador. Creiem que la gent intenta posar el seu iPhone al congelador per evitar que l'aigua s'estengui per tot arreu. Tanmateix, tan bon punt traieu el vostre iPhone del congelador, l'aigua només es fondrà i s'estendrà per tot el vostre iPhone.

Quan es tracta de danys causats per l'aigua de l'iPhone, volem treure l'aigua el més aviat possible. Posar l’iPhone al congelador fa el contrari. Congela l’aigua de l’iPhone, atrapant-la i evitant que s’escapi.

L’aigua és un dels únics líquids que s’expandeix quan s’acosta la congelació. Això significa que la congelació de l’iPhone augmentarà el volum de l’aigua atrapada a l’interior i, possiblement, el posarà en contacte amb components prèviament no danyats.

Hi ha un altre motiu pel qual probablement no hauríeu de posar el vostre iPhone al congelador. Els iPhones tenen una temperatura de funcionament estàndard entre 32 i 95 ° F. La seva temperatura de funcionament només va de -4 ° F, de manera que no seria segur posar-lo en un entorn més fred que això.

El congelador estàndard funciona a 0 ° F, però de vegades es pot fer més fred. Si col·loqueu el vostre iPhone a un congelador a -5 ° F o més fred, corre el risc de causar danys addicionals al vostre iPhone.

Mite 3: assecar el vostre iPhone amb un buit o enganxar-lo al forn. Us seca els cabells, no us hauria d’assecar l’iPhone?

No intenteu assecar l'aigua del vostre iPhone. L’ús d’un assecador podria empitjorar el problema.

Un assecador empènyerà l'aigua més a l'interior del vostre iPhone. Això exposaria més a l’aigua el vostre iPhone, que és el contrari del que volem que passi.

Si esteu pensant a posar el vostre iPhone al forn per intentar evaporar l’aigua amb calor, tampoc no us ho recomanaríem. Segons les especificacions d’Apple, l’iPhone XS té una temperatura de funcionament de fins a 35 ° C (95 ° F) i una temperatura de funcionament de fins a 45 ° C (113 ° F).

Si teniu un forn que escalfa fins a 110 ° F, proveu-ho. Ho vaig comprovar i, malauradament, la temperatura més baixa de la meva és de 170 ° F.

Tot i que alguns components electrònics sensibles a l’aigua de l’iPhone poden suportar teòricament temperatures molt més altes, la pantalla, la bateria, el segell impermeable i altres components no són tan resistents a la calor.

Mite 4: utilitzeu alcohol isopropílic per assecar el vostre iPhone

L’alcohol isopropílic és una solució casolana menys utilitzada per solucionar els danys causats per l’aigua de l’iPhone. Hi ha tres grans preocupacions a l’hora de posar l’iPhone en alcohol isopropílic.

En primer lloc, l’alcohol pot desgastar el revestiment oleofòbic de la pantalla del vostre iPhone. El recobriment oleofòbic és el que fa que la pantalla sigui resistent a les empremtes digitals. Córreu el risc de degradar realment la qualitat de la pantalla posant el vostre iPhone en alcohol.

En segon lloc, l’alcohol isopropílic sempre es dilueix amb una mica d’un altre líquid. Normalment, és aigua. En exposar el vostre iPhone a alcohol isopropílic, també l’exposareu a líquids encara més.

En tercer lloc, l’alcohol isopropílic és un dissolvent polar. Això vol dir que és extremadament conductor. Un dels problemes més grans amb els danys causats per l’aigua és que crea càrregues elèctriques en llocs on no se suposa.

Hauríeu de desconnectar-ho tot de la bateria del vostre iPhone fins i tot abans de començar a plantejar-vos l’ús d’alcohol isopropílic. Desmuntar un iPhone és una tasca difícil, requereix un conjunt d’eines especialitzat i pot anul·lar completament la garantia.

Per aquests motius, us aconsellem que no intenteu solucionar l’iPhone danyat per l’aigua amb alcohol isopropílic.

Si heu seguit els passos anteriors i encara teniu problemes, és hora de prendre una decisió sobre com procedir. Hi ha moltes opcions, des de comprar un telèfon nou fins a reparar un sol component. El nostre objectiu és proporcionar-vos la informació que necessiteu per prendre la millor decisió per a vosaltres i per al vostre iPhone danyat per l'aigua.

Es poden solucionar els danys causats per l'aigua de l'iPhone?

De vegades pot, i de vegades no. Els danys causats per l’aigua són imprevisibles. Seguirà els passos que us recomanem més amunt per augmentar les possibilitats de rescatar el vostre iPhone, però no hi ha garanties.

Recordeu que els efectes del dany causat per l’aigua no sempre són immediats. A mesura que el líquid migra a l'interior d'un iPhone, els components que havien estat funcionant es poden aturar de sobte. Poden passar dies o setmanes fins que comencin a produir-se problemes.

Primera consideració: teniu AppleCare + o assegurança?

Si teniu AppleCare + o una assegurança a través del vostre operador sense fils, comenceu aquí. AT&T, Sprint, Verizon, T-Mobile i altres operadors ofereixen alguna forma d’assegurança. Haureu de pagar una franquícia, però normalment costa molt menys que el preu d’un nou iPhone.

Tot i això, si teniu un telèfon més antic i esteu buscant un motiu per actualitzar-lo, pot ser que sigui el moment perfecte. La franquícia per a alguns operadors és, en realitat, molt més de la seva butxaca que finançar un nou iPhone amb un pagament mensual.

Quant a AppleCare +

AppleCare + cobreix fins a dos 'incidents' de danys líquids o altres danys accidentals, amb una tarifa de servei de 99 dòlars. Si no teniu AppleCare +, pot ser molt costós reparar els danys causats per l’aigua fora de garantia.

Apple no repara components individuals als iPhones danyats per l’aigua, sinó que substitueixen tot el telèfon. Tot i que pot semblar una trampa, la seva raó per fer-ho té sentit.

Tot i que de vegades es pot reparar una peça individual, els danys causats per l'aigua són complicats i sovint poden causar problemes a la carretera a mesura que l'aigua s'estén per tot l'iPhone.

Des de la perspectiva d’Apple, no seria possible oferir una garantia en un iPhone que es podria trencar sense previ avís. Encara pagareu menys per substituir un iPhone mitjançant AppleCare + si pagueu la franquícia.

Dit això, i sobretot tenint en compte el preu fora de garantia d'una reparació a través d'Apple, pot ser que la vostra millor opció sigui serveis de tercers o tallers de reparació que reparen peces individuals. Només heu de saber que substituir qualsevol component del vostre iPhone per un component que no sigui d’Apple anul·larà completament la garantia.

Preus de reparació de danys causats per l’aigua d’Apple

ModelFora de garantiaAmb AppleCare +
iPhone 12 Pro Max$ 599.00$ 99.00
iPhone 12 Pro$ 549.00$ 99.00
iPhone 12$ 449.00$ 99.00
iPhone 12 Mini$ 399.00$ 99.00
iPhone 11 Pro Max$ 599.00$ 99.00
iPhone 11 Pro$ 549.00$ 99.00
iPhone 11$ 399.00$ 99.00
iPhone XS Max$ 599.00$ 99.00
iPhone XS$ 549.00$ 99.00
iPhone XR$ 399.00$ 99.00
iPhone SE 2$ 269.00$ 99.00
iPhone X$ 549.00$ 99.00
iPhone 8 Plus$ 399.00$ 99.00
iPhone agost$ 349.00$ 99.00
iPhone 7 Plus$ 349.00$ 99.00
iPhone juliol$ 319.00$ 99.00
iPhone 6s Plus$ 329.00$ 99.00
iPhone 6s$ 299.00$ 99.00
iPhone 6 Plus$ 329.00$ 99.00
iPhone 6$ 299.00$ 99.00
iPhone ES$ 269.00$ 99.00
iPhone 5, 5s i 5c$ 269.00$ 99.00
iPhone 4s$ 199.00$ 99.00
iPhone 4$ 149.00$ 99.00
iPhone 3G i 3GS$ 149.00$ 99.00

Quant a l’assegurança de transportista

AT&T, Sprint, T-Mobile i Verizon utilitzen una empresa anomenada Asurion per proporcionar una assegurança telefònica als clients. Els plans d’assegurança telefònica Asurion cobreixen els danys causats per líquids. Després de presentar una reclamació, Asurion sol substituir el dispositiu danyat en un termini de 24 hores, sempre que estigui cobert per la garantia.

Aquí teniu alguns enllaços útils si teniu una assegurança de transportista i voleu presentar una reclamació per danys causats per l’aigua:

TransportistaPresentar una reclamacióInformació de preus
AT&T Presentar una reclamació d’assegurança Preus de la substitució del telèfon
T-Mobile Presentar una reclamació d’assegurança - Preus de substitució de telèfons de protecció
- Preus bàsics de substitució de telèfons de protecció de dispositius
- Preus de substitució de telèfon de protecció mòbil premium (prepagament)
Verizon Presentar una reclamació Preus de la substitució del telèfon

Hauria de reparar el meu iPhone o comprar-ne un de nou?

Si compareu el cost d’un telèfon nou amb el de substituir una sola peça, de vegades substituir la peça única és el camí a seguir. Però de vegades no ho és.

Si la resta de l'iPhone està en bon estat i el telèfon és relativament nou, pot ser que la reparació sigui la vostra reparació, sobretot si la part danyada per l'aigua és un altaveu o una altra part relativament barata.

Substituir l'iPhone sencer pot ser el moviment adequat si es trenca més d'un component o no s'encén. Tindrà menys mal de cap i pot ser més barat que substituir diverses parts trencades.

Sempre que compreu un telèfon nou, teniu una gran oportunitat per estalviar diners. Fins fa poc, molta gent es quedava amb el seu operador actual de manera predeterminada, perquè comparar els preus entre els operadors era tediós i requeria molt de temps.

Hem creat UpPhone per resoldre aquest problema. El nostre lloc web té un motor de cerca que ho facilita compareu tots els telèfons mòbils i tots els plans de telefonia mòbil dels Estats Units, un al costat de l’altre.

Fins i tot si esteu satisfets amb l’operador de telefonia mòbil actual, potser val la pena fer una ullada ràpida als plans més nous que ofereixen. Els preus han baixat a mesura que augmenta la competència i els operadors no sempre avisen als seus clients actuals quan podrien estalviar diners.

Opcions de reparació de danys causats per l'aigua de l'iPhone

Serveis de reparació a demanda

A petició, les empreses de reparació de tercers 'venim a vostè' són una gran opció si acabeu de deixar caure el vostre iPhone a l'aigua. Molts d’aquests serveis de reparació us poden enviar algú en menys d’una hora.

Pols és un dels nostres serveis de reparació a la carta preferits. Poden enviar un tècnic certificat directament a la seva porta en tan sols seixanta minuts i oferir una garantia de per vida en tots els serveis.

Tallers de reparació locals

El vostre taller local de reparació d’iPhone “mamà i pop” és una altra manera d’obtenir ajuda immediata si deixeu anar l’iPhone a l’aigua. El més probable és que no estigui tan ocupat com una Apple Store i, normalment, no cal concertar una cita.

Tot i això, us recomanem que els truqueu abans d’entrar a la botiga. No tots els tallers de reparació reparen els iPhones danyats per l’aigua i, de vegades, les botigues locals no disposen de peces individuals en estoc. Si el vostre taller de reparacions local us recomana reparar diverses parts del vostre iPhone, us recomanem que vulgueu comprar un telèfon nou.

Serveis de reparació per correu

És possible que vulgueu evitar serveis de correu electrònic si creieu que el vostre iPhone té danys causats per l'aigua. L’enviament de l’iPhone pot agitar-lo i augmentar el risc de propagació d’aigua per tot l’iPhone.

Tanmateix, si el vostre iPhone està sec i no torna a la vida, els serveis de reparació de correu electrònic solen tenir uns terminis d’execució de pocs dies i poden costar menys que altres opcions.

Puc solucionar jo mateix un iPhone amb danys per l'aigua?

No us recomanem que proveu de reparar un iPhone danyat per l'aigua pel vostre compte, sobretot si no ho heu fet mai. És difícil saber quines parts de l'iPhone necessiten substituir. Pot ser encara més difícil trobar peces de recanvi d’alta qualitat.

Per desmuntar l’iPhone es necessita un conjunt d’eines especials. Si sou del tipus aventurer, podeu comprar-ne un kit de reparació d’iPhone a Amazon per menys de 10 dòlars.

Puc vendre un iPhone danyat per l'aigua?

Algunes empreses us compraran iPhones danyats per l’aigua per tal de reciclar-los amb seguretat o recuperar les peces que encara funcionen. Probablement no obtindreu molt, però és millor que res i es poden destinar diners a comprar un telèfon nou.

Consulteu el nostre article per obtenir una comparació dels llocs on podeu ven el teu iPhone .

Per resumir les opcions de reparació

Com dèiem abans, de vegades la millor opció és fer-ho actualitzeu a un nou iPhone , especialment si el vostre telèfon actual costaria molt de reparar. Tots els iPhone des de l’iPhone 7 i molts Android més nous, com el Google Pixel 3 i el Samsung Galaxy S9, són resistents a l’aigua.

L’elecció, però, depèn completament de vosaltres. Comenceu investigant la vostra cobertura d'assegurança i, a continuació, passeu a la fixació de preus per a les reparacions. Sabem que prendreu la decisió correcta.