Coronavirus: com netejar i desinfectar el vostre iPhone i altres telèfons mòbils

Coronavirus How Clean

El coronavirus s'estén per tot el món i milions de persones estan fent tot el possible per evitar-ho. Molta gent, però, passa per alt una de les coses més brutes que utilitzen cada dia: el seu telèfon mòbil. En aquest article, us ho mostraré com netejar i desinfectar l’iPhone o un altre telèfon mòbil !

Si preferiu mirar que llegir, consulteu el nostre recent vídeo de YouTube sobre aquest tema:

Coronavirus i telèfons mòbils

Els experts mèdics diuen que és important eviteu tocar-vos la cara i la boca com una manera de protegir-se contra la propagació del coronavirus. Quan mantingueu l’iPhone a la cara per fer una trucada telefònica després d’enviar un missatge de text o desplaçar-vos per Facebook, bàsicament us toqueu la cara.Per què és important desinfectar el meu iPhone?

Els iPhones s’embruten de totes maneres. Els telèfons poden recollir bacteris de tot el que toqueu. Un estudi fins i tot va trobar que la mitjana de telèfons mòbils porta deu vegades més bacteris que el teu vàter!

Feu això abans de netejar el telèfon

Abans de netejar l’iPhone, apagueu-lo i desconnecteu-lo dels cables als quals es pugui connectar. Això inclou els cables de càrrega i els auriculars amb cable. Un iPhone encès o endollat ​​podria fer curtcircuits si està exposat a la humitat mentre el netegeu.

Com netejar l’iPhone o un altre telèfon mòbil

Juntament amb Apple, es recomana netejar l’iPhone immediatament després d’entrar en contacte amb qualsevol substància que pugui causar taques o altres danys. Això inclou maquillatge, sabó, loció, àcids, brutícia, sorra, fang i molt més.Agafeu un drap de microfibra o el drap que utilitzeu per netejar les ulleres. Feu passar la tela sota una mica d’aigua perquè quedi una mica humida. Neteja la part frontal i posterior de l’iPhone per netejar-lo. Assegureu-vos d’evitar humitat als ports de l’iPhone. La humitat als ports pot filtrar-se a l’interior de l’iPhone i pot causar danys causats per l’aigua.

En aquest moment, és possible que el vostre iPhone mira més net, però no l’hem desinfectat ni hem matat el coronavirus. Seguiu llegint per saber com fer-ho.

Per què és important tenir cura dels productes que utilitzeu per netejar el telèfon

Els telèfons mòbils tenen un oleofòbic (de les paraules gregues per a oli i por) recobriment resistent a les empremtes digitals que manté les seves pantalles tan lliures de taques i d’empremtes digitals com sigui possible. Si utilitzeu un producte de neteja incorrecte, es danyarà el revestiment oleofòbic. Un cop desaparegut, no el podreu recuperar i no quedarà cobert per la garantia.

Abans de l'iPhone 8, Apple només posava un revestiment oleofòbic a la pantalla. Actualment, cada iPhone té un revestiment oleofòbic tant a la part frontal com a la posterior.

Puc utilitzar desinfectant al meu iPhone per matar el coronavirus?

Sí, podeu netejar el vostre iPhone amb certs desinfectants. Les tovalloletes desinfectants Clorox o el 70% de tovalloletes amb alcohol isopropílic es poden utilitzar per desinfectar el vostre iPhone. Neteja suaument i lleugerament les superfícies i vores exteriors de l’iPhone per desinfectar-lo.

Recordeu, quan diem Clorox, parlem de tovalloletes desinfectants, no de lleixiu! També podeu utilitzar tovalloletes Lysol o qualsevol tovalloleta desinfectant on hi hagi l’ingredient clorur d’alquil dimetil benzil amoni . Això és la boca plena! (De fet, no us ho poseu a la boca.)

Assegureu-vos de no humitejar els ports de l’iPhone. Això inclou el port de càrrega, els altaveus, la càmera posterior i la presa per a auriculars, si el vostre iPhone en té un.

També heu d’evitar submergir completament l’iPhone en qualsevol líquid de neteja. Molta gent ho intenta solucioneu els iPhones danyats per l'aigua submergint-los en alcohol isopropílic. Tot i això, això pot empitjorar el problema.

La neteja amb un desinfectant matarà el coronavirus?

No hi ha cap garantia que la desinfecció del vostre iPhone acabi amb el Coronavirus o qualsevol cosa que pugui portar. L’etiqueta de les tovalloletes Lysol que faig servir a casa, però, diu que matarà el coronavirus humà en 2 minuts. Això és important. Recordeu deixar l’iPhone sol durant 2 minuts després d’esborrar-lo.

D'acord amb la Centre de Control de Malalties (CDC) , netejar l’iPhone reduirà el risc de propagació de la infecció. La desinfecció de l’iPhone tampoc no necessàriament elimina tots els gèrmens que hi ha, però reduirà el risc d’estendre COVID-19.

Què he d'utilitzar per netejar el meu iPhone?

No tots els productes de neteja són iguals. Hi ha moltes coses amb què no heu de netejar l'iPhone. No intenteu netejar l'iPhone ambnetejadors de vidres, netejadors domèstics, alcohol fregant, aire comprimit, aerosols aerosols, dissolvents, vodka o amoníac. Aquests productes poden danyar el vostre iPhone i fins i tot poden trencar-lo.

Tampoc no netegeu l’iPhone amb abrasius. Els abrasius inclouen qualsevol material que pugui ratllar el vostre iPhone o esborrar-ne l’aparell oleofòbic revestiment. Fins i tot articles per a la llar com tovallons i tovalloles de paper són massa abrasius per al recobriment oleofòbic. Us recomanem que utilitzeu un drap de microfibra o de lent.

Com hem dit abans, AppleCare + no cobreix els danys a la pantalla i al seu recobriment oleofòbic, per la qual cosa és important tractar-lo amb cura.

Altres maneres de netejar i desinfectar l'iPhone

PhoneSoap és una gran manera de sanejar el vostre iPhone. Aquest producte utilitza llum ultraviolada (UV) per neutralitzar i matar els bacteris del telèfon. En podeu trobar d’altres Desinfectants per a telèfons UV a Amazon per uns 40 dòlars. Un dels nostres favorits és el Desinfectant telefònic HoMedics UV-Clean . És una mica més car, però mata el 99,9% de bacteris i virus a nivell d’ADN.

que és millor iphone o android

Instruccions addicionals per a propietaris d'iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max

Hi ha alguns consells de neteja addicionals que cal tenir en compte si teniu un iPhone 11, 11 Pro o 11 Pro Max. Aquests iPhones tenen una part posterior de vidre amb acabats mat.

Amb el pas del temps, l’acabat mat pot mostrar signes d’allò que Apple anomena “transferència de material”, normalment per entrar en contacte amb qualsevol cosa que tingueu a la butxaca o a la bossa de mà. Aquestes transferències de material poden semblar rascades, però sovint no ho són i es poden treure amb un drap suau i una mica de greix per al colze.

Abans de netejar l’iPhone, recordeu-lo d’apagar-lo i desconnectar-lo dels cables als quals es pugui connectar. Està bé fer passar la tela de microfibra o la lent amb una mica d’aigua abans de fregar el “material transferit” de l’iPhone.

Squeaky Clean!

Heu netejat i desinfectat l’iPhone, reduint el risc de contraure o difondre Coronavirus. Assegureu-vos de compartir aquest article a les xarxes socials per ensenyar als vostres amics i familiars com poden reduir el risc de contractar COVID-19. Si teniu cap més pregunta, deixeu un comentari a continuació i no oblideu consultar el Guia de recursos de CDC sobre el coronavirus .