Com treure llim de la catifa

How Get Slime Out Carpet

com treure llim de la catifa

Com treure llim de la catifa. Sempre que abordem una feina com esbrinar com treure llim de la catifa, volem començar amb l’opció de menor resistència que pugui fer la feina. L’objectiu és netejar la catifa sense danyar-la i la millor manera d’assegurar-nos que mantenim la catifa neta i il·lès és utilitzar el poder de neteja suficient per rentar el Flarp Slime o altres embolics pegajosos. Afortunadament, teniu tots els ingredients per crear un netejador de catifes segur i fàcil de fer a casa.

En aquesta secció, ens endinsem en els millors i més segurs mètodes d’eliminació de baba. Veiem tècniques que inclouen aigua, refresc de porra, vinagre i bicarbonat de sodi, sabó líquid per a plats i alcohol. Aquestes opcions permetran treure el joc de les catifes i eliminar el fang d’una catifa i no deixaran rastre després.

Procediment de neteja prèvia

Com treure llim de la catifa . Tan aviat com noteu una taca de llimona, fins i tot petita, accediu immediatament a l'acció. Per treure el llim de la catifa amb seguretat, cal una neteja prèvia.

Recollir la major part del producte significa tenir menys per netejar més tard. La millor eina per al treball podria ser una cullera o un ganivet. Sigues suau, de manera que no escampis el llim i no creïs una taca més gran. Si el llim encara està humit, una tovallola de paper o tovalloletes per a nadons poden ajudar a la neteja.

En cas que la taca de llim ja sigui seca i vella, és possible que necessiteu una mica més de força per eliminar la substància de la catifa. Apliqueu-hi un parell de glaçons. Deixeu-los reposar al lloc fins que es congeli la baba. Això hauria de trigar uns 10-15 minuts. Un cop congelada la baba, hauríeu de poder raspar-la fàcilment. Feu servir una aspiradora un cop hàgiu acabat de recollir totes les petites peces de la tela.

Advertència: és important assegurar-se que el llim estigui completament sec abans d’utilitzar la màquina, en cas contrari el llim l’obstruirà. A més, no intenteu mai rentar llim, fins i tot una petita quantitat, pel desguàs o tindreu treball addicional a les mans.

Netejar la baba de manera lliure de toxines

Treure llim de la catifa. Una manera senzilla d’obtenir llim d’una catifa i una de més ecològica és amb el vinagre. Com a àcid, té el poder de dissoldre el llim de qualsevol teixit i evitar la tinció permanent. Només cal aconseguir-se:

 • Una ampolla de polvorització
 • Vinagre
 • Un raspall net per fregar
 • Líquid per rentar plats
 • Una tovallola seca

Comenceu preparant una solució netejadora 2: 1 de vinagre i aigua tèbia a l’ampolla. Podeu trobar suggeriments sobre l’abocament de vinagre directament sobre la taca, però pot ser que això no sigui bo per a la catifa, especialment per als tipus més delicats. Primer és més segur provar amb una solució mixta.

Un cop hàgiu acabat de tractar prèviament la taca i eliminar tot l’excés de llim, ruixeu generosament la taca i deixeu que la solució funcioni com a mínim 5 minuts. Hauríeu de poder notar que la baba es dissol i és llavors quan podeu provar de fregar suaument amb el pinzell sense prémer massa. A continuació, esborreu amb la tovallola per absorbir el líquid.

De vegades potser haureu de repetir tot el procediment més d’una vegada, així que no dubteu a repetir fins que desaparegui completament. Si l’olor de vinagre us molesta, només heu de rentar la zona amb aigua i una petita quantitat de líquid per rentar els plats. Deixeu assecar la catifa o agilitzeu el procés amb un assecador.

Altres mètodes de neteja de llim

Si la taca de llim de la vostra catifa és vella i tossuda, l’ús de vinagre pot no ser tan eficaç com altres mètodes de neteja. Quan barregeu la solució, substituïu el vinagre per alcohol fregant, WD40 o peròxid d’hidrogen. També poden ser útils per netejar algunes taques habituals a les catifes. Seguiu els mateixos passos indicats al mètode de neteja anterior.

Eliminació de qualsevol color que deixi enrere

Després d’eliminar la taca amb la solució de neteja, és possible que noteu que el color llim encara apareix a la catifa. Especialment si el llim és de color negre, blau o verd.

Com eliminar el color que sobra del llim comprat a la botiga

Si la llima es compra a la botiga, utilitzeu un detergent de neteja de catifes per a tots els usos i tracteu-ne la taca sobrant. Ruixeu-lo amb el detergent i deixeu-lo un parell de minuts. Utilitzeu un drap de microfibra i esborreu la taca fins que s’elimini completament.

Com eliminar el color que queda de la baba casolana

Si el llim és casolà i el color s’aconsegueix amb colorants alimentaris, és millor tractar la taca amb detergent casolà per eliminar el color dels aliments.

 1. Crea una barreja
  Barregeu-ne una mica amb una cullerada de vinagre i aigua tèbia. Si heu utilitzat colorant vermell o un altre colorant brillant per a la baba, substituïu el vinagre i afegiu-hi amoníac.
 2. Tractar la taca
  Aboqueu la barreja sobre la taca. Deixeu-ho en remull durant 3 minuts.
 3. Esborreu la taca

Utilitzeu un drap de microfibra i esborreu suaument el lloc. El color ha de tacar el drap que utilitzeu. Utilitzeu diferents costats del teixit per evitar estendre el color cap a la taca. Continueu esborrant fins que no quedi més color a la catifa.

Si aquest mètode de neteja no funciona (això pot passar si la taca ha estat al cursor massa temps), proveu d’utilitzar una petita quantitat de peròxid d’hidrogen o d’alcohol. Deixeu-lo reposar 30 minuts a la catifa. Esborrar amb un coàgul i esbandir amb aigua.

Advertència: Tingueu molta precaució amb el peròxid d’hidrogen, ja que pot actuar com una graderia sobre determinats materials. Us recomanem que proveu primer en una zona petita i invisible abans d’abocar-la sobre la taca.

Com treure la baba brillant tossuda de la catifa

La majoria dels llots populars que hi ha contenen purpurina. Si la vostra taca és d’aquest tipus de baba, tingueu en compte que serà més difícil d’eliminar. Després d’eliminar la taca, espereu fins que la taca estigui seca. Comenceu a aspirar la zona, però espereu que haureu de passar per la mateixa zona un parell de vegades. La purpurina té petites partícules, que són molt enganxoses.

També podeu fer servir una mica de cinta adhesiva o adhesiva i embolicar-la al voltant de la mà amb el costat enganxós cap a fora. A continuació, toqueu la zona amb la purpurina amb la mà. Canvieu la cinta si cal i repetiu el procediment fins que no quedi més purpurina a la catifa.

Proveu d’utilitzar aigua calenta

De vegades, tot el que necessiteu per esbrinar com treure llim de la catifa és aigua vella i greix per al colze. La baba no sol ser soluble en aigua, però quan combina una mica de raspatge amb una acció d’esbandida a l’antiga, us sorprendrà els resultats. Podeu utilitzar l’aigua com a netejador de catifes de gran trànsit cada dia i no fer mal a la catifa.

Netejador de llim d'aigua i raspador

 • Cub d’aigua tèbia
 • Ganivet de mantega o una altra eina de raspall contundent
 • Aspirador
 • Esponja
 • Drap sec

Utilitzeu el ganivet de mantega per trencar suaument i raspar grans trossos de llim. Passeu l’aspir unes quantes vegades mentre treballeu trossos solts.

Un cop hagis tret tot el llim que puguis amb el ganivet, remull l’esponja amb aigua i esborra la taca. La calor afluixarà la baba restant. Un cop l’aigua quedi asseguda durant un minut, esborreu la zona amb el drap sec fins que l’aigua s’hagi desaparegut.

Neteja la catifa amb Club Soda

Netejador de catifes de vinagre i sosa . Aquest mètode de neteja de llim és similar a la neteja de la catifa amb aigua, però el refresc de porra li proporciona una mica de potència de neteja. El refresc club conté àcid carbònic, que actua com un agent de neteja suau i es consumeix la massilla ximple o les taques de llim de les catifes per facilitar-ne la neteja. Si l’aigua no fa la feina feta, el refresc del club pot fer el truc.

Netejador per a catifes Club Soda Slime

 • 3 tasses de refresc club
 • Eina de raspat contundent
 • Aspirador
 • Drap sec
 • Flascó esprai

Utilitzeu l’eina de rascar per trencar el llim i aspirar per eliminar l’excés de llim. Continueu raspant i aspirant fins que no pugueu eliminar més deixalles. Ompliu l’ampolla de polvorització amb refresc de porra i ruixeu bé la taca.

Deixeu que el refresc del club se senti sobre la taca de la catifa durant almenys cinc minuts, i després esborreu la zona amb el drap. També podeu utilitzar aquest remei per netejar llims i taques de matalassos i mantes.

Fregant alcohol per eliminar el llim

L’alcohol isopropílic, també anomenat alcohol fregant, és un fantàstic agent de neteja. Quan netegeu amb alcohol, afegiu un potent netejador al vostre arsenal i el podreu utilitzar per aconseguir que les vostres joies platejades siguin brillants i facin que els sòcols siguin nets i bonics.

Tanmateix, l'alcohol pot tacar alguns teixits, així que proveu aquesta solució de neteja en un lloc fora del camí abans d'utilitzar-la a la taca de la catifa. No permeteu que l’alcohol fregant entri en contacte amb el suport de la catifa, ja que pot danyar-lo.

Netejador de llim d’alcohol

 • 2 tasses fregant alcohol
 • Rascador contundent
 • Aspirador
 • Esponja

Raspeu i aspireu les restes grans fins que no pugueu treure més llim de la catifa. A continuació, mullar l’esponja amb alcohol per fregar sense diluir i esborrar amb cura la taca.

Repetiu-ho, netejant l’esponja segons calgui, fins que la taca s’hagi tret de la catifa. Deixeu assecar l’aire per unes quantes hores abans de caminar-hi.

Utilitzeu vinagre i bicarbonat de sodi

El vinagre i el bicarbonat de sodi són alguns dels productes de neteja domèstics més ben utilitzats i estimats. El vinagre conté àcid acètic i menja la brutícia i les taques. I, quan es combina vinagre amb bicarbonat de sodi, s’obté una reacció enèrgica i potent que es pot utilitzar per netejar tot tipus de taques. Els dos productes són un ambientador de catifes de bricolatge fantàstic i també en faran un nombre a les taques de llim.

Netejador de llim de vinagre i bicarbonat de sodi

 • Eina de raspat contundent
 • Aspirador
 • 1 tassa de bicarbonat de sodi
 • 2 tasses de vinagre blanc
 • Cub d’aigua tèbia
 • Esponja
 • Un drap sec o tovalloles de paper

Trencar els grans trossos de llim amb el raspador i aspirar la zona. Repetiu fins que desapareguin tots els residus. A continuació, escampeu bicarbonat de sodi sobre la taca. Aboqueu vinagre a l'ampolla de polvorització i ruixeu la taca fins que la zona estigui mullada i el bicarbonat de sodi reaccioni.

Deixeu reposar la barreja sobre la taca de llim durant cinc minuts com a mínim i esborreu la taca amb l’esponja. Repetiu l’esborrany fins que la taca s’hagi desaparegut. Netegeu l’esponja i poseu-la a l’aigua, esborreu la taca fins que hagueu tret tot el vinagre i el bicarbonat de sodi i eixugueu la taca amb el drap.

Com treure llim de la catifa sense vinagre

Si esteu buscant un mètode per eliminar el llim de la catifa que no impliqui l'ús de vinagre, proveu l'alcohol. Aboqueu l'alcohol directament sobre la zona afectada i fregueu-lo amb un raspall. Esbandiu amb un drap mullat. Deixar assecar completament i després buidar.

El WD-40 també es pot utilitzar en lloc de vinagre i es pot aplicar directament a la taca. Només heu d’assegurar-vos que, quan utilitzeu alcohol o el WD-40, proveu primer una petita zona discreta per assegurar-vos que no descoloreix la catifa.

Continguts